FOTO O imagine a lui Saturn care pare ireală, realizată de telescopul Hubble

FOTO O imagine a lui Saturn care pare ireală, realizată de telescopul Hubble

FOTO via NASA

Imaginea a fost capturată în momentul în care Saturn se afla cel mai aproape de Pământ, la ”numai” 1,36 miliarde de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 20 iunie, camera denumită Wide Field Camera 3 a telescopului Hubble a realizat o imagine incredibilă a lui Saturn, care pare că şi-ar putea găsi cu uşurinţă un loc într-o galerie de artă.

Fotografia face parte din programul denumit Outer Planet Atmospheres Legacy (OPAL), al cărui scop este realizarea unei baze de date cuprinzătoare, care să conţină imagini cu giganţii gazoşi din sistemul nostru solar, pentru a ne ajuta să înţelegem mai uşor atmosferele acestora. Aceasta a fost a doua fotografie anuală a lui Saturn, ca parte din programul OPAL.

Chiar dacă la prima vedere, Saturn pare o planetă liniştită, la o inspecţie mai atentă, descoperim o mulţime de lucruri. Datorită programului OPAL, ştim că o furtună masivă hexagonală, situată în regiunea cercului polar nordic al planetei, a dispărut. În plus, se formează constant furtuni mai mici la suprafaţa planetei.

NASA a prezentat şi o versiune a imaginii care oferă mai multe informaţii, precum unde se află câteva dintre cele peste 60 de luni ale planetei, dar şi un timelapse, alcătuit din 33 de imagini separate, realizate pe 19 şi 20 iunie 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: