Documentul pe care Biserica l-ar vrea distrus: noi dovezi în cazul căsătoriei lui Iisus Hristos cu Maria Magdalena

Documentul pe care Biserica l-ar vrea distrus: noi dovezi în cazul căsătoriei lui Iisus Hristos cu Maria Magdalena

Iisus Hristos este prezentat în Biblie fără copii sau soţie, dar lucrurile s-ar putea schimba.

Iisus Hristos este omul de la care a pornit Biserica creştină şi creştinismul ca religie. Totuşi, despre el există mult prea multe mituri pe care diverşi cercetători încearcă să le lămurească. Cel mai nou are legătură cu o posibilă soţie a sa, cea numită în Biblie Maria Magdalena.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul despre „Evanghelia nevestei lui Iisus” iese la suprafaţă an cu an. Controversata bucată de papirus sugerează că în Antichitate oamenii credeau că Iisus ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena, iar noile cercetări asupra papirusului prezintă o potenţială autenticitate a acestuia.

Dezbaterile asupra credibilităţii acestei evanghelii au început odată ce Karen King, profesoară la Universitatea Harvard, a făcut publică descoperirea acestuia în septembrie 2012. Scris în coptică, o limbă egipteană, papirusul conţine o expresie care spune „Iisus le-a spus, soţia mea…”, iar alta care face referire la o anumită „Maria”, posibil Maria Magdalena.

Analiza cernelii folosită pentru a scrie pe papirus, detaliată anul trecut în Harvard Theological Review, sugerează că acesta datează de acum aproximativ 1.200 de ani. Acest aspect a făcut-o pe King să susţină autenticitatea textului. 


Totuşi, mulţi oameni de ştiinţă nu recunosc autenticitatea acestui artefact, dar asta n-o descurajează pe King, care declară: „În acest moment, când cercetările sunt în plină desfăşurare, consider că este important, chiar dacă dificil, să fim deschişi către posibiltatea ca autenticitatea papirusului să fie demonstrată”.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Columbia fac noi teste asupra cernelii folosite. Testele iniţiale, publicate în 2014, arată că cerneala ar fi putut fi produsă în Antichitate.

Află mai multe despre această bucată de papirus pe care Biserica creştină îl urăşte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările