Hackerii au reuşit să descarce informaţii din unele conturi afectate de atacul din această săptămână

Hackerii au reuşit să descarce informaţii din unele conturi afectate de atacul din această săptămână

Foto: 123RF

Compania a spus că hackerii au vizat 130 de conturi, schimbând parolele şi preluând controlul pentru 45 dintre ele, de pe care au şi trimis mesaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Twitter Inc. a anunţat sâmbătă că hackerii au putut descărca informaţii din până la opt conturi implicate în atacul cibernetic de săptămâna aceasta, însă niciunul dintre acestea nu era verificat, potrivit Reuters.

Hackerii au accesat sistemele interne ale Twitter în această săptămână, pentru a deturna conturile unor personalităţi, între care Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, vedeta Kim Kardashian, fostul preşedinte american Barack Obama şi miliardarul Elon Musk, şi le-au folosit pentru a primi bani virtuali.

Aparent, ei au primit 400 de plăţi în bitcoin, în valoare totală de 121.000 de dolari.

Între conturile atacate s-au numărat şi cel al rapperului Kanye West, al fondatorului Amazon.com, Jeff Bezos, al investitorului Warren Buffet, al cofondatorului Microsoft, Bill Gates şi ale Uber şi Apple.

Twitter a spus că atacatorii „au manipulat un mic număr de angajaţi” pentru a primi acces la uneltele interne folosite în atac. Ancheta este în curs de desfăşurare, astfel că Twitter nu a oferit încă toate detaliile legate de acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările