Facebook dezvăluie planurile de a pune drone de internet pe cer: teste în 2015

Facebook dezvăluie planurile de a pune drone de internet pe cer: teste în 2015

Dronele ar putea cuceri cerul

Facebook a oferit mai multe detalii despre proiectul său de a trimite drone în stratosferă, care să ofere internet. Este un proiect concurent pentru cel al Google, care vrea să ofere internet cu ajutorul baloanelor cu aer cald.

La evenimentul Social Good Summit de la New York, Yael Maguire, inginer al Connectivity Lab, departamentul care se ocupă de proiectul dronelor, a explicat care va fi calendarul proiectului. "Trebuie să împingem tehnologia solară la noi limite, tehnologia acumulatorilor şi a materialelor compozite", a spus Maguire.

Maguire a explicat că Facebook va trebui să trimită dronele deasupra zonelor unde ar fi influenţate de vreme şi de avioane. Astfel, zona ar fi undeva între 18.000 şi 25.000 de metri altitudine. Ar fi o zonă greu reglementată, deoarece nu există legi în vigoare pentru aeronavele care zboară dincolo de 18.000 de metri. "Toate regulile sunt despre sateliţi. Trebuie să schimbăm asta", a spus Maguire.

Facebook va mai trebui să rezolve o problemă - legile în vigoare spun că fiecare dronă trebuie să aibă operatorul său. Pentru Maguire, soluţia e ca un singur pilot să poată controla 10 - 100 de drone. Compania Connectivity Lab a identificat deja 21 de locuri de unde ar putea lansa dronele. Primele teste ar putea începe în 2015.

Facebook a anunţat pentru prima oară intenţia de a pune pe cer drone care să ofere internet în luna martie a acestui an. Facebook va dezvolta o adevărată flotă de echipamente autonome de zbor pentru a conecta ţări din lumea a treia la Internet. Planul acesta se prefigura încă de când a anunţat achiziţia companiei Ascenta, anul acesta. Sub Internet.org, un parteneriat între Facebook, operatori telecom şi companii precum Nokia şi Qualcomm, reţeaua socială plănuieşte să aducă online restul de 5 miliarde de oameni care, în prezent, n-au acces.

Connectivity Lab este divizia Internet.org care se va ocupa de dezvoltarea infrastructurii trimiterii Internetului către utilizatorii din ţările sărace sau în curs de dezvoltare. Acest laborator vrea să dezvolte echipamente autonome de zbor care, alimentate cu energie solară, să poată zbura la circa 20.000 de metri altitudine vreme de luni bune. În teorie, ar putea oferi o conexiune mai bună la Internet decât sateliţii utilizaţi în prezent. Mai mult, Facebook plănuieşte să dezvolte o conectare între sateliţi şi drone prin unde laser.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările