Facebook aplică reguli mai puţin stricte pentru postările a 5,8 milioane de politicieni şi vedete

Facebook aplică reguli mai puţin stricte pentru postările a 5,8 milioane de politicieni şi vedete

Contul lui Donald Trump a fost introdus în programul XCheck Foto: Arhivă

Facebook a creat o modalitate aparte de moderare a conţinutului pentru 5,8 milioane de personalităţi. Programul XCheck permite un sistem de publicare a postărilor fără a fi introduse filtre speciale, arată o investigaţie realizată de Wall Street Journal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facebook foloseşte un programjul intern pentru a insera postările şi conţinutul utilizatorilor cunoscuţi într-un fel de listă albă, care nu e disponibilă celorlalţi membri. Programul numit XCheck le permite vedetelor să poată partaja conţinut fără restricţii speciale, iar de un astfel de tratament ar profita 5,8 milioane de VIP-uri: politicieni, sportivi, activişti şi vedete de diferite tipuri, dezvăluie ancheta, citată de Mediafax.

De altfel există chiar un grup de moderatori instruiţi în acest sens, diferit de cel care se ocupă de celelalte conţinuturi. Iar conform sursei citate doar 10% din postările VIP au fost cu adevărat examinate.
 
Conform datelor citate în articol, fotbalistului brazilian Neymar este unul dintre cei avantajaţi în acest sens. El ar fi publicat la un moment dat fotografia unei femeie dezbrăcate care îl acuzase de hărţuire sexuală, care ar fi fost blocată imediat de platformă, dar nu a fost ştersă, din cauza moderaţiei speciale.
 
Imaginea a fost astfel vizualizată de aproape 60 de milioane de ori, înainte de a fi eliminată într-un final de pe platformă. 
 
Facebook a răspuns anchetei de Wall Street Journal susţinând că raportul citează problemele din trecut, cărora le caută o soluţie, reamintind angajamentul platformei de a găsi soluţia corectă între moderare, acurateţe şi viteză de partajare. 
 
Conform ziarului, şi contul lui Donald Trump a fost introdus în programul XCheck.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările