Vedeta CERF 2007, plasma de 2,61 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laptopul rezistent la şocuri sau sistemele de monitorizare a persoanelor prin GPS reprezintă alte atracţii ale expoziţiei

Ediţia din acest an CERF aduce la Bucureşti ultimele noutăţi din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Multe modele au sosit la acest târg doar la câteva zile după ce au fost lansate în mod oficial pe plan mondial. Ofertele speciale la diferitele produse, pe toată perioada evenimentului, reprezintă un alt punct de atracţie pentru vizitatori.

Pentru mulţi dintre cei care vin la târg, standul Panasonic pare să aibă cele mai interesante oferte. Importatorul oficial al mărcii în România a reuşit să aducă la expoziţie cel mai mare ecran cu plasmă din lume. Panasonic TH-103PF9EK, care se mândreşte cu o diagonală de 261 de centrimetri, rezoluţie de peste două milioane de pixeli şi o greutate de 220 de kilograme. Preţul este pe măsura dimensiunilor şi a tehnologiei de ultimă oră, şi anume, 60.000 de euro, cam cât o garsonieră în cartierul Tineretului din Bucureşti.

Evident, garsoniera nu vă răsfaţă cu procesor de scanare progresivă cu 1.080 linii sau sistem LSI, ce permite obţinerea unor imagini detaliate, care compensează aberaţiile cromatice.

Ecranul de 260 de centrimetri oferă imagini de calitate superioară, cu luminozitate dinamică, contrast, înaltă rezoluţie şi reproducerea culorilor, neegalată de către o altă tehnologie de afişare, disponibilă în prezent pe piaţă. În acelaşi timp, imaginile pe fond negru sunt mult mai profunde, comparativ cu ce există pe piaţă, cu un contrast de 5.000:1 pentru secvenţele întunecate.

Laptopul "de război" Toughbook

Tot Panasonic a lansat pe piaţa românească seria Toughbook de laptopuri rezistente la şoc şi intemperii, a căror carcasă conţine un aliaj de magneziu, de 20 de ori mai rezistent decât plasticul din portabilele obişnuite. Aceste computere portabile sunt destinate utilizării în special pe teren, de poliţie, pompieri, salvare, salvamont sau forţele armate. Reprezentanţii companiei au spus că armata americană deţine, numai pentru trupele staţionate în Irak, zeci de mii de astfel de laptopuri. Ele pot funcţiona la temperaturi maxime de 60 de grade Celsius şi până la minus 20 de grade. Chiar dacă sunt scăpate de la mare înălţime sau dacă sunt călcate de roţile automobilelor, modelele Toughbook sunt încă funcţionale.

De asemenea, rezistă la vibraţii puternice, ceea ce le face utilizabile în automobile de teren sau în vehicule utilitare de mari dimensiuni. Evident, că nu o să vedeţi în România prea curând un "Dorel" conducând basculanta şi verificând în acelaşi timp mailul, însă inginerii de pe şantiere pot răsufla uşuraţi, pentru că pot să-şi ia schiţele pe teren.

Seria Toughbook este disponibilă în diverse configuraţii, cu diferite capacităţi de rezistenţă, specificaţiile tehnice pot fi personalizate în funcţie de nevoile clientului. Spre exemplu, tastatura poate fi înlocuită cu un ecran sensibil la atingere, pentru a putea fi folosită de lucrători care poată mănuşi de protecţie.

GPS pentru supravegherea copiilor

Un alt sistem interesant este "Personal Track GPS", soluţie ce permite monitorizarea copiilor, bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi, cu ajutorul tehnologiei GPS (sistem de poziţionare globală). Sistemul este singurul de acest tip existent pe piaţa românească. El include un dispozitiv care comunică prin reţeaua de telefonie mobilă, folosind serviciile GPRS şi SMS pentru a transmite poziţia celui monitorizat.

Personal Track GPS vă mai oferă un program software de gestiune, monitorizare şi raportare a datelor, precum şi o hartă detaliată a României ce poate fi accesată online şi care permite vizualizarea poziţiei curente a purtătorului la fiecare 30 de secunde. Practic, copilul sau orice altă persoană care va folosi acest sistem are posibilitatea de a apăsa butonul SOS în caz de urgenţă, transimţând astfel un apel pe telefonul mobil părinţilor. Aceştia pot fi alertaţi şi printr-un mesaj, în cazul în care copilul părăseşte zonele setate în dispozitiv.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite