Uber te va lăsa să plăteşti şi cash. De când va fi disponibilă opţiunea şi cum o vei putea folosi

Uber te va lăsa să plăteşti şi cash. De când va fi disponibilă opţiunea şi cum o vei putea folosi

Foto: 123RF

”De la Cash la Card” este un proiect pilot care permite celor care nu au încercat Uber pentru că nu au un card, sau care sunt reticenţi în legătură cu plăţile online, să folosească iniţial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a încuraja utilizatorii care folosesc numerar să plătească cu cardul, UBER a încheiat un parteneriat cu BCR pentru cardurile VISA, prin care utilizatorii care plătesc cu numerar primesc cinci călătorii gratuite dacă încarcă în aplicaţie un card BCR Visa, inclusiv un card prepaid, în premieră pentru România. 

“UBER a început ca o platformă 100% digitală. Pe măsură ce ne-am dezvoltat şi extins în ţările în care utilizarea cardului este mai redusă, am realizat că deţinerea unui card nu ar trebui să împiedice pe cineva să încerce un serviciu sigur şi de încredere”, a declarat Nicoleta Schroeder, Uber Romania General Manager.

”Cu toate acestea, considerăm că plăţile digitale sunt viitorul şi credem că este esenţial să încurajăm utilizatorii noştri să aibă încredere în plăţile electronice şi să le utilizeze zi de zi. Iar cardurile prepaid pot fi un pas intermediar bun pentru a le câştiga încrederea. Suntem mândri să facem acest pilot cu BCR şi cardurile VISA, printre cei mai importanţi jucători financiari din România”, a adăugat aceasta.

Proiectul pilot “De la Cash la Card” va fi disponibil pentru un numar limitat de utilizatori Uber. Numerar sau digital, toate tranzacţiile pe platformă rămân în continuare pe deplin transparente şi fiscalizate. Toate tranzacţiile cu numerar vor fi înregistrate digital şi vor fi contabilizate, iar utilizatorii vor primi chitanţa pe email, după fiecare călătorie, şi vor putea descărca factura fiscală din contul lor online de utilizator ca şi până acum.

Cum funcţionează 

1. Toţi utilizatorii din cadrul acestui pilot vor avea opţiunea de a plăti cu numerar sau card. Pentru ceilalţi, cardul rămâne singura opţiune de plată

2. Pentru a plăti cu cash, utilizatorul va selecta opţiunea “Numerar” atunci când solicită o cursă. Plata pentru o cursă poate fi făcută fie integral cash, fie integral cu cardul. 

3. Şoferul partener va veni la punctul de întâlnire cu utilizatorul şi va urma traseul ca de obicei.

4. La sfârşitul călătoriei, în aplicaţia partenerului va apărea un ecran verde (Cash) care îl va notifica pe acesta că pasagerul va plăti tariful călătoriei în numerar.

5. Utilizatorul va plăti şoferul în numerar, iar şoferul îi va da rest, dacă este cazul. 

6. După prima călătorie cu numerar, utilizatorii vor primi notificări pentru a încărca un card. Dacă vor încărca un card VISA emis de BCR (prepaid, debit sau card) până pe 15 Noiembrie, vor primi automat 5 călătorii gratuite disponibile. Promoţia se aplică tuturor celor care încearcă Uber intr-o primă fază folosind cash, după care introduc în aplicaţie un card BCR Visa prepaid, debit sau credit.

citeste totul despre: