Moda vintage la telefoanele clasice câştigă teren. Unele modele costă o avere

Moda vintage la telefoanele clasice câştigă teren. Unele modele costă
o avere

Telefoanele mobile clasice devin populare din nou

Telefoanele inteligente au devenit ubicue dar asta nu înseamnă că telefoanele clasice nu mai sunt căutate. Din contră. O dovedesc preţurile exorbitante cu care se vând unele modele ”vintage”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă uneori vă gândiţi cu melancolie la vremurile în care telefoanele mobile erau doar telefoane, nu computere miniaturizate, şi bateria trebuia reîncărcată o dată pe săptămână, să ştiţi că nu sunteţi singurii. 

Site-ul vintagemobile.fr a fost creat în 2009, de către Djassem Haddad, dar popularitatea lui a început să crească într-un ritm ameţitor în 2013.

Printre cele mai bine-vândute modele se găseşte şi clasicul Nokia 8210, care costă 80 de dolari sau Motorola Star Tac, cu un preţ de 250 de dolari. Totuşi, există telefoane care costă şi aproape 1.400 de dolari, precum Nokia 8800 Arte Gold, sau unele modele de Ericsson şi Motorola.

În ultimii trei ani, Haddad a reuşit să vândă peste 10.000 de terminale deloc inteligente. De ce se îmbulzeşte lumea la această tehnologie învechită? „Populaţia care îmbătrâneşte caută telefoane mai simple, iar ceilalţi consumatori pur şi simplu vor un telefon secundar mai ieftin”, explică el. Evident, mai sunt şi colecţionarii care vânează cu disperare modelele ediţie limitată.


”Unii oameni nici nu clipesc când văd preţurile şi avem modele mai scumpe de 1.400 de dolari”, a mai spus fondatorul site-ului. ”Preţurile mari sunt datorate dificultăţii cu care au fost obţinute respectivele modele, care au fost lansate în ediţie limitată”.

 Damien Douani, expert în noile tehnologii la agenţia FaDa crede că telefoanele clasice au devenit populare deoarece este la modă să foloseşti un ”retrofon”. ”Ai o senzaţie foarte plăcută când găseşti un obiect cunoscut dintr-o altă eră – la fel ca şi atunci când plătim pentru tenişii pe care nu ni-i putem permite când eram adolescenţi”, a spus Douani. De asemenea, este logic să existe şi o contra-cultură aparută ca reacţie la societatea supra-conectată din zilele noastre. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările