Telefoane Nokia, descoperite că trimiteau informaţii în China

Telefoane Nokia, descoperite că trimiteau informaţii în China

FOTO: ubergizmo

Producătorul finlandez este ultimul dintr-o listă lungă de companii care sunt bănuite că ar avea legături cu guvernul chinez.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul a început cu descoperirea unui cititor al site-ului norvegian NRKbeta, Henrik Austad, care a observat că telefonul său Nokia 7 Plus trimite informaţii necriptate către China de fiecare dată când este pornit.  

Serverul chinez care primea informaţiile lui Austad (precum locaţia sa, numărul de serie al telefonului şi numărul cardului SIM) se afla sub domeniul ”vnet.cn”, controlat de China Telecom, o companie de telecomunicaţii a guvernului chinez.

HMD Global, compania care deţine Nokia, a recunoscut că telefoanele Nokia 7 Plus trimiteau date în China, însă aceasta a fost doar o eroare de software, care a fost reparată la începutul acestui an. De asemenea, informaţiile trimise nu ar fi putut fi utilizate pentru a-i identifica pe deţinătorii telefoanelor.

Este foarte posibil ca aceasta să fi fost într-adevăr o simplă eroare de software, deoarece o piesă care ar fi trebuit să fie instalată pe telefoanele destinate pieţei din China ar fi ajuns în interiorul unor telefoane lansate în Uniunea Europeană.

Pentru HMD Global însă, această greşeală vine într-un moment destul de delicat, în care foarte mulţi producători de telefoane mobile sunt bănuiţi de legături cu guvernul chinez. Reuters notează că autorităţile din Finlanda vor începe o investigaţie în acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările