„Prinţesa Hackerilor“ protejează Google de toate atacurile informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parisa Tabriz, prinţesa securităţii de la Google
Parisa Tabriz, prinţesa securităţii de la Google

Google e cel mai popular site din lume, iar el este atacat în mod continuu de hackeri. O tânără de 31 de ani este însărcinată cu apărarea motorului de căutare.

Parisa Tabriz este supranumită „Prinţesa Securităţii Google“. Scopul ei este să descopere vulnerabilităţile Google Chrome sau Google.com înainte ca hackerii să o facă.

Potrivit CNN, pentru a reuşi să facă faţă hackerilor, Parisa Tabriz trebuie să gândească exact ca ei. „Când am început, jobul meu oficial era Ingineri de Securitate Informatică. Mi s-a părut plictisitor, aşa că l-am schimbat în Prinţesa Securităţii. Nu am fost niciodată foarte feminină, deci e un pic ironic acest titlu“, a explicat femeia de origine iraniano-poloneză.

Tabriz spune că în momentul când a început, acum opt ani, existau 50 de ingineri de securitate la Google, dar acum cifra a ajuns la 500. „Utilizatorii noştri sunt inclusiv preşedinţi de ţară. Sper că şi Obama foloseşte Chrome. Browserul e folosit de oameni ameninţaţi, de disidenţi politici sau jurnalişti. Google depinde de utilizatorii aceia care dau datele lor. Dacă noi nu-i protejăm, nu ai avem niciun fel de afacere“, a spus Tabriz pentru CNN.

Cea mai mare îngrijorare a lui Tabriz în momentul de faţă sunt hackerii care găsesc vulnerabilităţi în browser şi vând acele informaţii către guverne sau aşţi hackeri. Parisa Tabriz menţionează că în ultima vreme cea mai mare ameninţare sunt guvernele care finanţează atacuri şi interceptează traficul.

Cum se ajunge luptător cu hackerii la Google?

Parisa spune că pentru a intra în echipa de ingineri de securitate de la Google, candidaţii trebuie să spargă un automat de vânzare. Astfel, ei nu îşi folosesc competenţele digitale, ci flerul de hoţi.

„Unii oameni se gândesc cum să fure produsul lor favorit, unii vor să fure toată maşinăria, iar unii adaugă o funcţie care nu există înainte. Oricine lucrează în securitate informatică - ofiţeri de poliţie, îngineri sau servicii secrete trebuie să înţeleagă psihologia hoţului pentru că trebuie să fii cu un pas înaintea lor“, spune Parisa. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite