Mozilla: Firefox vine pe iPhone şi iPad doar dacă îl facem cum vrem noi

Mozilla: Firefox vine pe iPhone şi iPad doar dacă îl facem cum vrem noi

Browser-ul Firefox este disponibil pentru Android. FOTO BigThink

Mozilla a spus că Firefox nu va fi lansat pe iPhone şi iPad decât atunci când Apple îi va permite să-l creeze după cum doreşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opera şi Google au deja browsere în magazinul Apple, dar nu sunt la fel de bune ca Safari în termeni de performanţă, asta pentru că Apple nu permite accesul la motorul Nitro Javascript. Safari, fiind produsul companiei, beneficiază de acest lucru. Până când Mozilla nu-şi poate face browser-ul după cum doreşte, Firefox va sta departe de ecosistemul Apple, scrie Cult of Mac.

Mozilla doreşte să poată să-şi folosească uneltele preferate pentru produsele sale. Pe Android are libertatea asta, dar se pare că pe iOS n-o va căpăta prea curând. După cum a obişnuit Apple, fie creatorii de aplicaţii fac cum vrea compania, fie nu mai fac deloc. 

Mozilla are un punct de vedere solid, vrea cea mai bună calitate pentru produsele sale, dar la fel şi Apple vrea cea mai bună expunere pentru Safari al său. În curând vor începe să apară tot mai multe smartphone-uri cu Firefox OS, sistemul de operare mobil dezvoltat de Mozilla, iar acolo compania va putea implementa orice doreşte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările