Google lucrează la dezvoltarea unui website cu informaţii despre coronavirus

Google lucrează la dezvoltarea unui website cu informaţii despre coronavirus

În urmă cu câteva zile, preşedintele SUA, Donald Trump, anunţa că gigantul american dezvoltă un site care va oferi informaţii legate de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste informaţii ar trebui să fie detalii despre felul în care poţi fi testat, simptome, ce poţi face pentru a evita infectarea, etc. După anunţul lui Trump însă, a venit vestea că de fapt Verily, o subsidiară a companiei-mamă a Google (Alphabet) este firma care va lucra la producţia acestui site.

Spusele lui Trump se dovedesc totuşi a fi adevărate, deoarece Google a confirmat recent că lucrează şi ea la un astfel de site.

”Realizăm un parteneriat cu guvernul SUA în dezvoltarea unui website dedicat educaţiei cu privire la COVID-19, prevenţiei şi resurselor locale existente la nivelul SUA. Vor fi detalii cu privire la cele mai bune practici de prevenţie, link-uri către autorităţile informative, WHO (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi CDC (Centrul de Control al Bolilor), precum şi sfaturi pentru cei care au o companie, pentru profesori, şi alţii”, arată comunicatul oficial al Google.

De asemenea, compania va introduce aceste informaţii şi în celelalte servicii ale sale, precum Google Search, Google Maps, sau YouTube.

”Pe YouTube, folosim pagina principală pentru a direcţiona utilizatorii către videoclipuri ale CDC sau alte agenţii de sănătate publică locale. Evidenţiem conţinutul autorităţilor competente atunci când oamenii caută COVID-19 şi inserăm casete informative de la cele mai bune surse”.

Google indică şi că aceste eforturi sunt făcute pentru a preveni răspândirea informaţiilor şi ştirilor false.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: