Unde ai cel mai rapid internet mobil şi fix în funcţie de operator şi abonament

Unde ai cel mai rapid internet mobil şi fix în funcţie de operator şi abonament

Pentru telefoane de 4G merită să ştii care sunt cele mai bune viteze la internet mobil. FOTO Adevărul

Internetul mobil din România a avansat foarte mult în ultimii ani, iar vitezele 4G au devenit norma. Acest top cu cele mai bune viteze ar trebui să te ajute să alegi cel mai bun abonament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Netograf este o aplicaţie online dezvoltată de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor din România un instrument independent, obiectiv şi gratuit pentru a verifica şi monitoriza permanent calitatea serviciului de internet pe care îl utilizează. Astfel, ar trebui să ai o idee cât de bun e internetul la fiecare dintre operatori.

În ceea ce priveşte conexiunea prin fir, RCS&RDS oferă cea mai bună conexiune, cu aproape 130 Mbps viteză de download. UPC e pe locul doi cu peste 100 Mbps. La upload, prima ajunge la aproape 117 Mbps, pe când UPC nu oferă decât 15,86 Mbps. Telekom oferă viteză mai bună pe upload - 42,29 Mbps -, dar pe download e la 47,12 Mbps.

Potrivit celor mai recente date, care fac referire la primul trimestru al acestui an, Vodafone stă cel mai bine la viteza de download între operatori şi furnizori de internet mobil, urmat de Orange şi Telekom, dar doar când vine vorba de abonament. Orange are viteze mai bune când vine vorba de cartele preplătite, după cum arată cele două grafice de mai jos. RCS & RDS stă cel mai prost la acest capitol, după ce parteneriatul cu Vodafone a fost oprit, iar DigiMobil oferă internet prin reţea proprie 4G (toate datele sunt în tabelul de mai jos).

Detalii despre cele mai bune abonamente în funcţie de nevoie găseşti aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările