Urmând exemplul Apple, Google a eliminat Fortnite din Play Store. Cum poţi instala Fortnite în continuare?

Urmând exemplul Apple, Google a eliminat Fortnite din Play Store. Cum poţi instala Fortnite în continuare?

Fortnite. FOTO Shutterstock

După eliminarea din Apple App Store, jocul Fortnite a fost, de asemenea, scos din aplicaţia Google Play Store pentru Android, dar mai există două metode de instalare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce a determinat înlăturarea Fortnite din principalele pieţe de aplicaţii globale? Epic Games a făcut o actualizare a jocului atât pentru iPhone cât şi pentru Android , care le permite utilizatorilor să plătească direct la Epic Games pentru achiziţiile din aplicaţie, în loc să folosească sistemul oficial pentru ambele platforme.

Ceea ce a urmat a fost de poveste: Apple a eliminat Fortnite din App Store, Epic Games a dat în judecată Apple şi a apărut un videoclip în joc, care parodiază reclama din 1984 a companiei Apple, descriind Apple ca fiind Big Brother.
 
Acum, Google a intrat pe fir. Ca şi în cazul Apple, Google solicită ca jocurile să utilizeze sistemul Google Play pentru achiziţii în aplicaţie. Deşi regulile Play Store sunt ceva mai vagi decât cele ale Apple, atunci când vine vorba de achiziţii în aplicaţie, Google trage linie la jocuri. Este destul de clar: „dezvoltatorii care oferă produse într-un joc descărcat pe Google Play sau care oferă acces la conţinutul jocului trebuie să utilizeze facturarea prin aplicaţia Google Play ca metodă de plată”. Google primeşte 30% din suma plătită, la fel cum face şi Apple.
    
Actualizarea Epic nu respectă această regulă, dar în cazul Google decizia de a interzice Fortnite a durat mai mult decât la Apple. În final, ambele companii au ajuns la aceeaşi concluzie.
 
Puteţi totuşi instala Fortnite pe Android. Epic îndreaptă utilizatorii către site-ul său, de unde pot descărca Fortnite prin aplicaţia Epic Games sau prin intermediul Samsung Galaxy Store de pe dispozitivele Samsung. În acest moment, imediat ce intri în Samsung Galaxy Store primeşti o reclamă către Fortnite şi dacă mergi la aplicaţie, aceasta oferă o reducere de 20% la achiziţiii. Situaţia este diferită pe iPhone şi iPad, unde acum este imposibil să instalezi jocul dacă nu ai făcut-o deja.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: