APLICAŢIA ZILEI Pocket sau cum să-ţi pui în „buzunar“ texte bune de citit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicaţia Pocket este o soluţie pentru afişarea simplă a textului din paginile web. Asta pentru că site-urile au, de regulă, multe reclame care apar din orice direcţie chiar şi atunci când tot ceea ce faci acolo este să citeşti un articol. Pentru astfel de momente, şi pentru parcurgerea cu uşurinţă a unui text, dezvoltatorul Pocket a lansat în 2007 prima versiune a acestei aplicaţii.

Dispozitivul pe care a fost testată aplicaţia

O tabletă Galaxy Tab 7.0 Plus cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Aceasta are un procesor dual-core la 1,2 Ghz şi o memorie RAM de 1 GB. Ecranul este de 7 inci cu o rezoluţie de 1024x600 pixeli. Nu contează hardware-ul pe care este folosită aplicaţia, dar un ecran mai mare este mereu mai bun în cazul lecturilor.

„Buzunarul” electronic care simplifică web-ul

În 2007, a apărut Read It Later pentru iPhone. Acum, a fost relansată în varianta Pocket şi gratuită. Scopul aplicaţiei este simplu: prezentarea articolele de pe diverse site-uri cu un aspect simplu. Trimiterea articolelor către aplicaţie se poate face de oriunde există posibilitatea de distribuire, iar dezvoltatorul afirmă, pe pagina web, că Pocket beneficiază de suportul a aproximativ 300 de aplicaţii.

Pocket primeşte atât articole din browser, cât şi de la agregatoarele de ştiri. După ce link-ul site-ului este trimis în Pocket, acesta este afişat în aplicaţie cu titlul şi poza aferente. Dacă pagina în cauza nu poate fi formatată de Pocket pentru a afişa doar textul, afişează doar versiunea site-ului, după cum se vede în galeria foto pentru site-ul Apple.

Cât despre trimiterea către Pocket, dezvoltatorul s-a folosit de un mic truc posibil pe Android. În fereastra care îţi cere către ce aplicaţie distribui, Pocket apare cu denumirea „Add to Pocket”. Asta pentru că acele aplicaţii sunt aranjate în ordine alfabetică, iar aplicaţia cu litera P ar fi picat la coada listei. Articolele adăugate pot fi afişate atât în varianta de listă, cât şi în versiune thumbnail, ca pe un perete. Şi, desigur, articolul citit poate fi la rândul său trimis mai departe.

Dacă articolul pe care îl vrei citit a putut fi formatat de Pocket, dimensiunea textului poate fi schimbată astfel încât citirea să se facă uşor. Sunt disponibile şi trei nuanţe de culoare, cea normală, sepia şi negru. Fundalul negru este de preferat noaptea, dar şi pentru ecranele cu S-AMOLED pentru a mai economisi astfel bateria, dat fiind că acest tip de display consumă mai mult când afişează culoarea alb.

Concluzia

Pocket este o aplicaţie foarte bună, poate cea mai bună la acest capitol, tocmai pentru că vine cu suport pentru browsere şi pentru toate platformele populare. Majoritatea articolelor de la site-urile de ştiri sunt afişate doar în bloc de text, cu un font curat şi cu pozele aferente. Dacă aplicaţia era lăudată când era în variantă plătită, acum este soluţia perfectă, când este gratuită.

Link-uri utile:

Mai multe informaţii despre Pocket
Poate fi obţinută din Google Play Store
Sau din App Store

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite