VIDEO Un circ din Germania foloseşte holograme 3D în locul animalelor pentru a lupta împotriva cruzimii faţă de acestea

VIDEO Un circ din Germania foloseşte holograme 3D în locul animalelor pentru a lupta împotriva cruzimii faţă de acestea

Captura via Youtube

Pentru o perioadă îndelungată, oamenii nu îşi puteau imagina mersul la circ fără elefanţi, cai, maimuţe sau lei. Circul Roncalli din Germania încearcă însă să schimbe această concepţie, înlocuindu-le cu holograme.

Spectacolele Circului Roncalli au rămas la fel de impresionante şi după înlocuirea animalelor vii. Compania Optoma, în parteneriat cu Bluebox şi agenţia circului, TAG/TRAUM,  a furnizat 11 proiectoare cu laser de tip ZU850 circului, acestea fiind capabile să creeze imagini holografice 3D, vizibile din orice colţ al arenei.

Captura via Youtube

Circul a devenit primul din lume care foloseşte holograme în locul animalelor vii. Acesta a fost înfiinţat în 1976, iar decizia de a utiliza proiecţii holografice a fost binevenită de către activişti, care au acuzat în repetate rânduri circurile că ţin animalele pe care le au în condiţii neigienice, le bat sau le înfometează.

Într-un interviu legat de decizia luată de circ, Katja Burkard, o prezentatoare TV din Germania, a lăudat alegerea, spunând că ”hologramele sunt o alegere contemporară – faptul că animalele vii nu sunt implicate este un lucru foarte bun”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: