VIDEO Cum le poate ajuta Google Glass pe persoanele care suferă de autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sension/Captură Youtube
FOTO Sension/Captură Youtube

Un tânăr pasionat de programare din California a dezvoltat, accidental, o aplicaţie pentru ochelarii inteligenţi de la Google care i-ar putea ajuta pe cei care suferă de autism să identifice expresiile faciale, potrivit Huffington Post.

Catalin Voss are 18 ani, este student în primul an la Universitatea Stanford. El este creatorul startupului Sension. Tânărul voia să dezvolte un software de urmărire a urmărire a expresiilor faciale menit să-i ajute pe studenţi să interacţioneze mai bine cu diversele tipuri de conţinut educaţional.

Potrivit Wired, software-ul ar fi trebuit să facă uneltele educative online să răspundă la comportamentul utilizatorilor. „Dar ne-am dat seama rapid că s-ar putea face mult mai multe cu această tehnologie. În timpul construirii software-ului de urmărire facială, am descoperit că acesta poate fi folosit şi pentru identificarea emoţiilor“, a declarat tânărul.

Astfel, programul poate identifica atunci când o persoană zâmbeşte, când se încruntă sau când ridică sprâncele. Cum verişorul lui este autist, Voss s-a gândit că i-ar putea ajuta pe autişti să identifice expresiile faciale în timp real.

Într-o demonstraţie video, postată pe site-ul Sension, o pereche de ochelari Google Glass este îndreptată către o tânără care zâmbeşte. Pe afişaj apare mesajul „fericită“. Îndreptaţi spre o persoană cu ochii larg deschişi şi cu gura deschisă, ochelarii afişează mesajul „mirat“. Teoretic, software-ul ar trebui să-i ajute pe autişti să interacţioneze mai uşor cu celelalte persoane.

„Orice poate fi folosit pentru a facilita înţelegerea socială în cazul autiştilor aduce mari beneficii. Multe dintre exerciţiile de înţelegere a sentimentelor se fac într-un context artificial. Dacă s-ar putea face în lumea reală, ar putea avea multe avantaje“, susţine Derek Ott, profesor în cadrul Diviziei de Psihiatrie de la UCLA.

Voss susţine că software-ul ar fi mai degrabă o unealtă educaţională decât ceva ce trebuie folosit constant. „Utilizatorul ideal ar trebui să fie cineva care învaţă repede, dar are probleme în recunoaşterea indicatorilor sociali. Nu vrem ca persoanele să folosească Google Glass pentru totdeauna, ci să se folosească de software pentru a învăţa“, a declarat Voss, pentru Huffington Post.

Tânărul a recunoscut că aplicaţia încă mai are nevoie de muncă însă, în viitorul apropiat, i-ar putea ajuta pe oamenii care suferă de această afecţiune.

Hai să discutăm pe pagina „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite