Toyota testează o maşină cu panouri solare montate pe capotă şi plafon, care se poate încărca singură

Toyota testează o maşină cu panouri solare montate pe capotă şi plafon, care se poate încărca singură

FOTO via Toyota

Producătorul japonez spune că această inovaţie ar prelungi autonomia maşinii, testele urmând să înceapă în cursul acestei luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Panourile solare ar urma să crească autonomia maşinii cu 44,5 kilometri într-o singură zi, având o grosime de numai 0,03 milimetri şi o putere de 860W. Mai mult, acestea ar fi capabile să încarce maşina chiar şi când aceasta este condusă.

Nu este prima oară când Toyota testează o astfel de tehnologie. În 2010, producătorul vindea panouri solare ce puteau fi folosite pentru reîncărcarea bateriei auxiliare a maşinii, care controlează sistemul de navigaţie şi clima. 

Spre deosebire de acele momente, noile panouri sunt mult mai eficiente, fiind capabile să producă de cinci ori mai multă putere decât modelul anterior.

Toyota nu are, momentan, nicio maşină complet electrică, astfel încât sistemul cu panouri solare va fi folosit doar pe vehiculele sale hibrid.

Ideea de a monta panouri solare pe maşini este explorată şi de Hyundai, iar un startup numit Lightyear plănuieşte să lanseze ”maşina solară” în 2021, un vehicul electric acoperit de panouri solare şi cu o autonomie de 725 de kilometri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările