Cum se prezintă Surface Pro 2 la primele review-uri? Creaţia Microsoft are un suflet de laptop într-un corp de tabletă

Cum se prezintă Surface Pro 2 la primele review-uri? Creaţia Microsoft are un suflet de laptop într-un corp de tabletă

Microsoft Surface 2 Pro, cea mai bună tabletă a companiei. Asta până la anul.

Microsoft şi-a lansat în urmă cu câteva săptămâni noile tablete, iar acum apar primele review-uri cu acestea. Surface Pro, în a doua sa versiune, continuă să fie cea mai interesantă. Iată cum au găsit-o cei care au testat-o după un an de la primul model.

Microsoft Surface Pro 2 este, în linii mari, la fel. Chiar şi în tuşe mai subţiri nu s-a schimbat, doar a fost rafinată. Este cam ca Windows 8.1, aceeaşi de anul trecut, dar reglate acele lucruri de care utilizatorii s-au plâns. Are un ecran de 10,6 inci full HD, un procesor Intel Core i5 Haswell care se va simţi cel mai bine în autonomia mai mare, o memorie RAM de 4GB, spaţiu de stocare ajunge şi la 512GB pe SSD, iar cu un card microSD poate fi mărită capacitatea de stocare cu încă 64GB.

Odată cu Surface Pro 2 vin şi noi accesorii. Primul este Power Cover, gata pentru 2014, la un preţ de 200 de dolari şi care presupune că îţi pui tableta în el şi ai dintr-o dată mai multe porturi USB, dar şi unul de căşti sau unul Ethernet. Type Cover şi Touch Cover de anul trecut, la 130, respectiv 120 de dolari, au fost actualizate, cel din urmă având taste iluminate. Dar gata cu accesoriile, rămân review-urile de mai jos despre cea mai nouă tabletă Microsoft.

Tom Warren, pentru The Verge

„Mixul foarte bun al Surface Pro 2 dintre un ecran tactil, o tastatură, un mouse şi un stylus chiar funcţionează. Face ceea ce te-ai aştepta să facă un PC obişnuit. Dar este departe de a fi dispozitivul perfect pentru fiecare dintre cele patru instanţe, deoarece se ajunge destul de des la compromisuri, dar dacă chiar le vrei, sunt puţine dispozitive cu o asemenea versatilitate. Microsoft insistă că Surface Pro le poate face pe amândouă [şi tabletă, şi PC], iar această a doua generaţie arată cât de mult se străduieşte“.

Ben Woods, pentru TheNextWeb

„Dacă Surface Pro 2 merită investiţia sau nu, depinde de ceea ce consideri fundamental. Dacă te gândeşti să cheltuieşti până la 1.700 de dolari pentru ceea ce poate ca tabletă, atunci ar trebui să te reorientezi. Dacă iei modelul de bază, la 900 de dolari, drept un înlocuitor de laptop destul de bun, atunci Pro 2 reprezintă un dispozitiv portabil şi cu aspect premium foarte bun“.

Eric Limer, pentru Gizmodo

„Dacă n-ai găsit nimic interesant la Surface Pro, aici nu s-au schimbat lucrurile prea mult. [...] Acest dispozitiv este, în mare parte, dedicat profesioniştilor care au o anumită nevoie de portabilitate mare combinată cu un sistem de operare complet. Asta sau au nevoie de un ecran tactil bun combinat cu un stylus eficient. În oricare dintre aceste domenii, Surface Pro are succes, iar Pro 2 e mai bună decât Surface. [...] Surface ar putea foarte bine să fie viitorul, dar nu excelează prea mult azi“.

Dana Wollman, pentru Engadget

„Atunci când Microsoft va plănui Surface Pro 3, sper să se concentreze pe crearea unei tablete mai bune, aşa cum Surface Pro este un laptop mai bun. Între timp, noul Pro este îmbunătăţit, dar încă este cel mai bine folosit în modul laptop. Într-adevăr, cine cumpără aşa ceva are nevoie de o tabletă şi de un laptop într-o anumită măsură“.

Dan Ackerman, pentru CNET

„Fără funcţii majore sau schimbări semnificative de design, Surface Pro 2 încă se bazează foarte mult pe accesorii pentru a se remarca drept lider de piaţă. Dar cu doar câteva tablete cu i5 drept rivale, cele mai multe modele sunt hibride folosite cel mai des în modul laptop, Microsoft Surface Pro 2 reuşeşte să-şi păstreze o poziţie bună în colţul său de piaţă“.

Haide să discutăm pe Facebook Tech Adevărul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările