STUDIU Românii şi criptomonedele. Cât de cunoscute sunt Bitcoin şi Ethereum pe plaiurile autohtone şi care sunt motivele din spatele tranzacţiilor locale

STUDIU Românii şi criptomonedele. Cât de cunoscute sunt Bitcoin şi Ethereum pe plaiurile autohtone şi care sunt motivele din spatele tranzacţiilor locale

O studiu realizat recent oferă informaţii interesante despre modul în care românii se raportează la criptomonede.

Ştiri pe aceeaşi temă

În număr copleşitor, românii sunt familiarizaţi cu termenul de criptomonede. Bitcoin, liderul necontestat.

Nu mai puţin de 97% din totalul respondenţilor români au spus că sunt fie familiarizaţi (58%), fie au auzit (39%) despre conceptul de criptomonede, în timp ce 9% din total, reprezentând unul din zece români, deţin o monedă digitală, spune studiul realizat pentru Luno, o platformă globală care se ocupă cu tranzacţionarea de criptomonede.

Mai mult decât atât, două treimi dintre respondenţii familiarizaţi cu criptomonedele, dar care nu deţin în prezent una, respectiv 33% din totalul respondenţilor, au declarat că sunt interesaţi să cumpere criptomonede în viitor.

Rugaţi să precizeze monedele digitale pe care le deţin, 72% dintre respondenţi au menţionat Bitcoin şi / sau Ethereum (29%) şi Ripple (14%).

Investiţia, principalul motiv al achiziţionării de criptomonede.

De ce cumpără românii criptomonede? Proprietarii lor spun că sunt o investiţie (68%) sau un instrument de plată online (23%). Un număr mai mic de respondenţi folosesc criptomonedele pentru a transfera bani familiei sau prietenilor (7%).

În plus, 63% dintre respondenţi admit că le-ar plăcea să plătească cu monede digitale în magazine, dacă ar fi disponibilă o astfel de opţiune.

Jumătate dintre români, care ştiu ce sunt criptomonedele, le consideră o investiţie profitabilă, în timp ce un sfert dintre ei admit că sunt dificil de folosit.

Securitatea criptomonedelor reprezintă un aspect important pentru români. 31% dintre respondenţi consideră că monedele digitale reprezintă o investiţie sigură, 27% au ales alte variante de răspuns, în timp ce 43% au îndoieli cu privire la ce să răspundă.

Cum pot criptomonedele câştiga încrederea românilor? Potrivit respondenţilor, ar trebui abordate următoarele aspecte: reducerea riscului de pierdere a banilor prin prevenirea atacurilor hackerilor (45%), existenţa unui furnizor de încredere (35%), o volatilitate scăzută a valorii criptomonedelor (34%) şi o poziţie clară a guvernului şi a instituţiilor financiare privind legalitatea acestora (21%).

Surse de informare: Facebook, prietenii şi familia

Lipsa informării este un alt factor care îi împiedică pe români să cumpere criptomonede. 38% dintre cei care ştiu ce sunt acestea spun că ştiu suficient pentru a le comercializa în siguranţă, 21% au optat pentru alte variante de răspuns, în timp ce 40% nu sunt siguri de răspuns.

Respondenţii se educă de obicei cu privire valutele digitale în social media (56%), în presa şi portalurile specializate (38%). Familia şi prietenii sunt, de asemenea, o sursă populară de informaţii despre acest subiect (34%), în timp ce 23% au menţionat campaniile sociale. 

 

 

 

           

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: