Microsoft ar putea lansa o tabletă care să concureze cu iPad Mini, pe 20 mai

Microsoft ar putea
lansa o tabletă
care să concureze cu iPad Mini, pe 20 mai

Lenovo Miix 2, o tabletă mică cu Windows 8.1 FOTO Răzvan Băltăreţu

Microsoft are gama de tablete Surface, pentru cei care doresc puterea de procesare a unui laptop pe un dispozitiv foarte portabil. Totuşi, gigantul ar putea lansa Surface Mini, pentru cei care pun mai mult preţ pe portabilitate, decât pe performanţă, potrivit Tech Radar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Microsoft a invitat jurnaliştii la o „mică adunare“ ce va avea loc pe 20 mai, lucru care sugerează că gigantul din Redmond pregăteşte lansarea mult-anticipatei tablete Surface Mini.

Evenimentul va avea loc în New York şi zvonurile spun că dispozitivul celor de la Microsoft ar putea avea ecranul între 7 şi  8 inci.

Nu se ştiu mai multe detalii despre specificaţiile tehnice ale tabletei, însă gigantul software a confirmat în trecut că lucrează la dispozitive Surface cu „diferite mărimi şi raţii de aspect“.

Există zvonuri potrivit cărora Surface Mini va avea un ecran de 7.5 inci cu rezoluţie 1440x1080, cu o raţie de aspect de 4:3, ca iPad-ul celor de la Apple. Celelalte tablete Surface folosesc o raţie de 16:9.

Întrebarea cea mai importantă este dacă Microsoft va alege Windows 8.1 sau Windows RT 8.1 (versiunea mai limitată a sistemului de operare, care rulează numai aplicaţii din Windows Store, nu şi programe clasice). Zvonurile indică că sub ecran se va afla un procesor ARM sau Qualcomm, care suportă numai Windows RT. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările