Apple a anunţat lansarea noului MacBook Pro de 16 inci

Apple a anunţat lansarea noului MacBook Pro de 16 inci

Foto: Apple

Evenimentul de lansare al noului laptop era aşteptat în luna octombrie, însă compania din Cupertino a preferat să se concentreze pe alte dispozitive hardware până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totuşi, zvonurile au început să se înteţească în ultimele zile, şi se pare că Apple ar fi organizat întâlniri secrete cu presa pentru a-i anunţa despre capacităţile noului MacBook Pro de 16 inci, care ar urma să fie lansat chiar astăzi, 13 octombrie.

Ce va aduce Apple pe noul device? Un display mai mare, de 16 inci, difuzoare de sunet mai puternice şi o tastatură mai bună decât ”butterfly”-ul disponibil pe modelele actuale, care a avut atât de multe probleme.

Conform lui Mark Gurman, de la Bloomberg, noul model va înlocui versiunea actuală de 15 inci, şi va avea un preţ de pornire de aproximativ 2399 de dolari. 

Gama MacBook nu va avea parte de un refresh, ţinând cont că a fost actualizată deja la începutul acestui an, însă gigantul american este aşteptat să anunţe un update pentru desktop-ul său, Mac Pro, până la sfârşitul anului.

UPDATE, 16:15 - Apple tocmai a confirmat lansarea noului laptop. Acesta va avea o tastatură nouă, rebranduită sub numele de ”Magic Keyboard”, un sistem de şase difuzoare, ecran de 16 inci cu rezoluţie de 3072 x 1920 de pixeli, procesor cu 8 nuclee cu până la 64GB de RAM şi posibilitatea de a configura stocarea cu până la 8TB. Versiunea standard va veni însă cu 512GB de stocare.

Apple se laudă că a îmbunătăţit şi sistemul de încălzire, care poate acum susţine rularea sistemelor GPU şi CPU la viteză maximă pentru o durată mult mai lungă de timp.

Noul Macbook Pro poate fi comandat de pe site-ul Apple chiar acum, începând de la preţul (confirmat) de 2399 de dolari. Versiunea de 15 inci va fi scoasă din uz, astfel că gama de MacBook-uri a celor de la Apple rămâne cu 3 modele disponibile: MacBook Air, MacBook şi MacBook Pro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: