Încep înscrierile în programul tinerilor români cu idei care pot schimba lumea. Ce trebuie să ştii despre Innovation Labs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia Wabbit a fost unul dintre succesele de anul trecut de la Innovation Labs. FOTO Adevărul
Aplicaţia Wabbit a fost unul dintre succesele de anul trecut de la Innovation Labs. FOTO Adevărul

Innovation Labs este unul dintre cele mai bune întreceri pentru tinerii cu idei. După un hackathon de 24 de ore rămân în picioare acele proiecte care, după competiţia din martie, au şanse să primească finanţare. Acum, înscrierile au fost deschise pentru Innovation Labs 2015.

Prima întrecere a Innovation Labs 2015 se va desfăşura în weekend-ul 6-7 martie, simultan în Bucureşti şi Cluj, cu un hackathon de 24 de ore în timpul căruia participanţii vor încerca să-şi transforme conceptele în prototipuri. Înscrierile încep pe 21 februarie şi sunt deschise până pe 5 martie, iar formularul se găseşte pe site-ul competiţiei. Este deja a treia ediţie a acestui program prin care tinerii cu idei ai României au şansa să se afirme.

Anul trecut, „Adevărul“ a scris despre aplicaţia Wabbit. Este aplicaţia care te ajută să-ţi înfrângi intimitatea, iar „Playtech“ a scris pe larg despre aceasta la câteva luni după Innovation Labs. „Are potenţial să devină ceva interesant, poate chiar cu sute de mii de utilizatori sau, de ce nu? milioane. Ideea e simplă şi aplicată de către Tinder: cauţi în jurul tău oameni disponibili cu care să vorbeşti. Diferenţa între Tinder şi Wabbit, după cum mi-au zis creatorii, e că nu se concentrează pe online dating, ci pe comunicare, conversaţie de moment.

Dacă eşti în metrou şi vezi o fată drăguţă, un băiat chipeş şi vezi că are smartphone, te gândeşti că poate are şi Wabbit. Intri, cauţi, dacă e pe Wabbit îi dai mesaj şi aţi putea comunica. În loc să te duci fizic să saluţi persoana respectivă, prin smartphone şi aplicaţie treci de acel disconfort iniţial“, scria „Adevărul“ după prima zi de hackathon.

<a href="http://playtech.ro/2014/concluziile-innovation-labs-2-0-sau-cum-ideile-ajung-realizari/" target="_blank" rel="nofollow">Mai multe despre ediţia din 2014 poţi afla de la Playtech.</a>

Un videoclip în care este demonstrată aplicaţia Wabbit.

Ca să afli mai multe despre Innovation Labs, ai acest interviu de pe „Adevărul“. „Ce ar trebui să aducă Innovation Labs? Ideea este să completăm tot ecosistemul antreprenorial din Tech să ajungem până la a avea startup-uri internaţionale. Ecosistemul pleacă de la facultate, unde este un pre-accelerator şi studenţii pot veni cu idei, le pot dezvolta, apoi sunt programele de accelerare care investesc în echipe care au trecut de faza de prototip, de idee, au ceva capabil pentru piaţă. Există apoi venture capital care investesc la nivelul următor şi apoi e ieşirea pe bursă unde se fac miliarde. La noi nu existau anumite bucăţi. Tech Angeles este primul care s-a inventat în România şi de care aveam nevoie să investească în startup-uri în fază incipientă, dar nu chiar în faza asta de studenţi“, spunea în 2013 Andrei Pitiş, unul dintre mentori şi cofondator.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite