VIDEO Noul prefect, instalat oficial în funcţie. Care sunt priorităţile lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat Constantin Chiper, încadrat de fostul şi actualul prefect FOTO Olimpia Man
Secretarul de stat Constantin Chiper, încadrat de fostul şi actualul prefect FOTO Olimpia Man

Noul prefect al Sălajului, social-democratul Ionel Ciunt, a preluat astăzi, oficial, cea mai importantă funcţie publică din judeţ de la colegul său de partid, Filonaş Chiş, într-o ceremonie găzduită de Consiliul Judeţean.

Ceremonia a început cu o întârziere de o oră, cauzată, se pare, de starea drumurilor pe care a venit de la Bucureşti, special pentru instalarea prefectului de Sălaj, Constantin Cătălin Chiper, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. "Vreau să vă spun că noul prefect şi-a luat deja funcţia în serios. Cum am intat în birou şi i-am spus că am întârziat din cauza drumului, mi-a zis că asta înseamnă că trebuie să vă ajut cu autostrada", a declarat Chiper, într-o încercare de a-şi cere scuze celor peste 200 de persoane venite, într-o zi de sâmbătă, să asiste la ceremonie.


Imediat după ce secretarul de stat a dat citire hotărârii de guvern prin care este numit prefect, Ionel Ciunt a depus pentru a treia oară jurământul pentru această funcţie, social-democratul mai ocupând această funcţie mai întâi în perioada aprilie 2004 - ianuarie 2005, iar apoi în perioada februarie - octombrie 2009.


Depunerea jurământului a fost urmată de un scurt discurs al fostului prefect, Filonaş Chiş, care a vorbit despre mandatul lui, preluat în luna mai a anului trecut. "A fost o perioadă destul de complicată, dacă ţinem cont că am avut de organizat două alegeri - cele locale şi cele parlamentare - şi un referendum", a spus fostul prefect. Chiar dacă schimbarea lui din funcţie nu fost ceva ce şi-ar fi dorit, Filonaş Chiş nu a aruncat cu săgeţi în direcţia noului prefect, ba chiar l-a asigurat de colaborarea lui.


În replică, Ionel Ciunt i-a mulţumit fostului prefect, în primul rând pentru modul în care a coordonat organizarea alegerilor, dar şi pentru implicarea sa în concretizarea investiţiei Michelin la Zalău. Noul prefect s-a referit, apoi, pe scurt, la intenţiile sale pentru acest mandat, oprindu-se destul de acut la modul de funcţionare a instituţiilor deconcentrate, în special la atitudinea funcţionarilor faţă de public. "Suntem obişnuiţi să tot dăm vina pe lipsa banilor, dar nu cred că este nevoie de foarte mulţi bani pentru ca un funcţionar public să respecte Codul Funcţionarului Public, să fie mai amabil, mai generos în rezolvarea problemelor cetăţenilor", a spus Ciunt. El le-a cerut dircetorilor deconcentratelor, prezenţi în sală, să fie mai atenţi la aceste probleme şi i-a avertizat că o să se implice personal, ca prefect, în rezolvarea lor. "Prefectul este şeful instituţiilor deconcentrate din judeţ şi am de gând să uzez de această prevedere constituţională", a anunţat el.

 Ca şi principii pentru perioada următoare, Ionel Ciunt a indicat că ar fi nevoie de o mai bună gestionare a banului public, dar şi de o mai mare preocupare pentru atragerea fondurilor europene.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite