Trei sălăjeni îşi cer dreptul la viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii de 10, respectiv 12 ani, şi o tânără de 34 de ani, din Mirşid, cu poveşti triste de viaţă, aşteaptă în acest weekend ajutorul nostru pentru a supravieţui. Lorand, Iulia şi Ana. Sunt numele a trei suflete de om din judeţul nostru a căror viaţă depinde de o intervenţie chirurgicale. Pentru ei se organizează, astăzi şi mâine, două evenimente caritabile.

Lorand Geszti are 12 ani, este din Cehu Silvaniei, şi suferă de o boală congenitală a inimii: stenoză aortică subvalvulară. A fost operat în urmă cu şase ani, pe cord deschis, la Budapesta, dar pentru a putea trăi el are nevoie acum, urgent, de încă o operaţie. „Am fost programaţi la operaţie în 29 iunie, la un spital din Bad Oeynhausen, Germania – pentru că cei din Budapesta n-au mai vrut să-l opereze”, spune Maria, mama băiatului.

Operaţie făcută de un chirurg român

„Chirurgul care-l va opera este un medic român, plecat din Iaşi, Eugen Săndică. El a făcut, în pemieră mondială, o operaţie pe cord deschis unui bebeluş de numai 600 de grame”, explică mama, care spune că operaţia costă 22.500 de euro. „După evenimentul de anul trecut, când vedetele echipei CFR au venit să joace la Cehu pentru Lorand, am adunat 11.000 de lei (aproximativ 2.700 de euro – n.r.)”, mai precizează ea.

Mâine, prin grija unor oameni cu suflet mare din oraş, va avea loc o nouă strângere de fonduri pentru Lorand. Ea va avea loc în cadrul evenimentului organizat de o firmă locală de confecţii, care sărbătoreşte cinci ani de activitate, şi al cărui patron – Szabo Lorand – a fost întotdeauna alături de copil. Invitaţii de onoare ai evenimentului vor fi membrii trupei Hi-Q, care vor cânta şi pentru Lorand. Evenimentul va avea pe terenul de sport al oraşului Cehu Silvaniei, de la ora 19.30.

Bal caritabil pentru Iulia şi Ana

De ajutor au nevoie şi Iulia Cuzdriorean, o fetiţă de 10 ani ani din Zalău, diagnosticată zilele trecute cu tumoră pe creier, dar şi Ana Roman, o tânără de 34 de ani din Mirşid, care şi-a tăiat anul trecut degetele de la mâna dreaptă la fierăstrăul electric. Pentru ele, Rotaract şi Rotary Club organizează, astăzi, de la ora 18.00, la Restaurantul „Porolissum”, un bal caritabil. Cei care vor să le dea o şansă la viaţă sau măcar la o viaţă mai bună îşi pot cumpăra, cu 70 de lei, un bilet la acest bal.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite