Trei bucureşteni acuzaţi că au traficat o tânără cu HIV îşi vor petrece Paştele acasă. Cum au scăpat de arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei au stat trei săptămâni după gratii FOTO Arhivă
Cei trei au stat trei săptămâni după gratii FOTO Arhivă

Cei trei bucureşteni acuzaţi că au traficat o tânără infectată cu HIV au fost eliberaţi din arest de către magistraţi.

Acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de persoane, bucureştenii Marius Romeo Pavel, Mirela Mihaela Pavel şi Elena Bianca Pavel au scăpat de arest preventiv după trei săptămâni petrecute în spatele gratiilor. În 1 aprilie, magistraţii Tribunalului Sălaj au admis cererea acestora privind aplicarea unei măsuri restrictive mai blânde şi au înlocuit arestul preventiv cu controlul judiciare pe o perioadă de 60 de zile.
Procurorii DIICOT au atacat decizia, la instanţa superioară, însă fără succes, în 7 aprilie, Curtea de Apel Cluj respingând ca nefondată contestaţia formulată. Pe durata celor 60 de zile de control judiciar, cei trei trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemati; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la organul de poliţie din cadrul Politiei sectorului 5 Bucureşti, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de aceştia. De asemenea, ei nu au voie să părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi nici să comunice cu partea vătămată.

Reamintim că cei trei au fost plasaţi în arest în 16 martie, după ce anchetatorii au stablit că în perioada decembrie 2019 – martie 2020, prin ameninţare, şantaj şi umilire, au determinat-o pe o tânără de 23 de ani să se prostitueze, în diferite locaţii de pe raza judeţului Sălaj, deşi aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV.
"Inculpaţii deţineau controlul total asupra persoanei vătămate şi o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însuşindu-şi nu numai banii câştigaţi de aceasta din prostituţie, dar şi limitându-i posibilitatea de mişcare. Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei", spun procurorii DIICOT.

Astfel, tânăra a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei şi 200 lei pentru o oră, iar în situaţia deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de către inculpaţi.
Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18 mai 2018 şi până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea.

Mai puteţi citi:

Drama tinerei cu HIV, şantajată să se prostitueze. Cum acţionau proxeneţii şi câţi bani au făcut de pe urma ei

Bebeluş vândut de propria mamă. Cum a încercat un bărbat de 54 de ani să cumpere un nou-născut

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite