Spitalul în care părinţii nu îşi pot fotografia bebeluşii. Mamele strâng semnături pentru a schimba regulamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii cer să li se permită imortalizarea primelor clipe din viaţa copiilor lor
Părinţii cer să li se permită imortalizarea primelor clipe din viaţa copiilor lor

Prin petiţia "Portret pentru eternitate", mamele şi gravidele speră să convingă conducerea unităţii spitaliceşti să le permită să îşi fotografieze bebeluşii în primele minute de viaţă.

O viitoare mămică din Zalău a lansat o petiţie online cu scopul de a convinge echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă să le permită părinţilor să îşi fotografieze bebeluşii în primele minute de viaţă. Raluca a aflat cu surprindere că regulamentul intern al unităţii nu permite acest lucru şi, în speranţa unei schimbări, a lansat o campanie de strângere de semnături.

"Pentru părinţi, surprinderea momentelor importante cu ajutorul fotografiilor este nu doar o sursa de energie şi bucurie, ci şi un izvor de sentimente profunde. Este, poate, cel mai la îndemână mod de a păstra pentru veşnicie o amintire cu însemnătate şi care a avut asupra fiecaruia din noi, un impact negândit. Amintirea primului contact direct cu noul-născut reprezintă, pentru fiecare părinte în parte, mamă sau tată deopotrivă, ceva ce nu poţi descrie în cuvinte, ceva ce poate de multe ori, din cauza emoţiilor, realizezi că ţi s-a şters instant din minte. De aceea, o fotografie realizată exact atunci, când emoţiile pun stăpânire pe raţiunea nostră, este esenţială, e o amintire eternă. Cred cu tărie ca mulţi părinţi sunt în asentimentul meu şi şi-ar dori să îşi poata fotografia copilul în primele lui clipe de viaţă. De aceea, vă rog să susţineţi această petiţie pentru a ni se permite, din nou, să ne putem fotografia copiii la ieşirea din sălile de naştere", precizează Raluca, iniţiatoarea demersului.

Petiţia a fost promovată pe un grup de mămici din Sălaj şi a strâns aproape 150 de semnături în doar 24 de ore.
Contactat, managerul SJU Zalău, dr. Liliana Neaga ne-a transmis: "SJU Zalău a luat cunoştinţă de conţinutul petiţiei iniţiate de grupul de mame pe reţeaua de socializare şi va întocmi, în perioada imediat următoare, o procedură care să reglementeze cadrul necesar desfăşurării în condiţii optime a acestui proces, oferind părţilor posibilitatea de a imortaliza primele momente din viaţa copilului".

Vă mai recomandăm:

Mobilizare pe Facebook pentru Pediatria Spitalului Judeţean. Părinţii pacienţilor fac donaţii pentru aparatură nouă

Bolnavi trataţi cu aparatură medicală veche de 50 de ani. Proiectul care ar trebui să asigure dotări moderne

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite