Şase microbuze noi vor circula prin Zalău. Cât plăteşte municipalitatea pentru fiecare autovehicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii se vor putea bucura de confortul noilor mijloace de transport peste cel puţin trei luni, după ce autovehiculele vor fi livrate şi înscrise în circulaţie.

Primarul Zalău, Ionel Ciunt, a semnat marţi, 31 octombrie 2017, contractul cu Aliat Auto SRL privind furnizarea a şase microbuze noi, marca Mercedes-Benz, care vor fi atribuite operatorului de transport în comun, Transurbis SA. Valoarea contractului este de aproape 1,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă că fiecare pentru fiecare autobuz cu 17 locuri s-au platit în jur de 300.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, termenul livrării este de 90 de zile, urmată de înscrierea lor în circulaţie.

Pe lângă caracteristicile minime ale unui astfel de autovehicul, cele şase mijloace de transport urban de călători vor fi dotate cu sistem de supraveghere, afişaj electronic, rampă pentru cărucior cu rotile, butoane "Stop" ( oprire/staţie) şi acces cărucior cu avertizare acustica şi vizuală, aer condiţionat suplimentar pentru întreg habitaclu (pasageri) de minimum 14 kilowaţi, acestea îndeplinind condiţiile de fiabilitate, securitate, confort şi protecţie ambientală la nivelul normelor europene.

Odată cu această achiziţie vor fi înlocuite autobuzele vechi care şi-au depăşit norma de casare. “Apreciez că această achiziţie reprezintă încă un pas pentru creşterea gradului de confort al comunităţii din municipiul Zalău, pentru reducerea poluării şi pentru asigurarea de condiţii mai bune de transport în comun”, a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Ultima achiziţie de autobuze pentru Transurbis a fost făcută în toamna anului trecut, când Primăria a cumpărat şapte autobuze second-hand, cinci dintre ele nearticulate, în valoare de 567.000 lei cu TVA şi două articulate, în valoare de 217.920 lei cu TVA. În prezent, parcul auto al Transurbis numără 42 de autovehicule de transport călători.

Vă mai recomandăm:

18 staţii noi de autobuz pentru călători. Unde au fost amenajate

Schimb de terenuri pentru viitorul magazin Dedeman din Zalău. Investiţia va demara în primăvara lui 2018

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite