Sălajul, printre judeţele cu cele mai puţine cazuri de abuzuri raportate  la Telefonul Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harghita este judeţul cu cele mai puţine cazuri de abuzuri asupra copiilor raportate FOTO Arhivă
Harghita este judeţul cu cele mai puţine cazuri de abuzuri asupra copiilor raportate FOTO Arhivă

Judeţul Sălaj continuă să fie unul dintre judeţele cu cele mai puţine cazuri de abuzuri asupra copiilor. Cel puţin asta rezultă dintr-un raport al Asociaţiei Telefonul Copilului, care plasează Sălajul între judeţele din care au fost raportate cele mai puţin cazuri.

Ca şi anul trecut, când Sălajul apărea în statistica asociaţiei pe locul 2 în topul judeţelor cu cele mai puţin cazuri, cu 28 de semnalări de abuzuri produse asupra unor copii, şi anul acesta judeţul nostru este întrecut doar de Harghita. Tot cu o incidenţa mică a acestui tip de probleme apar judeţele Satu Mare, Alba, Mureş, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud şi Botoşani. La polul opus se situează judeţele Buzău, Constanţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Bacău, Giurgiu şi Dolj.

În total, nu mai puţin de 40.831 de copii au beneficiat de ajutorul şi programele asociaţiei. Faţă de anul precedent, cazurile de abuz asupra copilului şi violenţa în familie sesizate la 116 111 (numărul Telefonului Copilului) au înregistrat un procentaj de 42,11 la sută. Cazurile de abuz sexual asupra copilului şi de trafic de minori au înregistrat şi acestea o creştere de 13,04 la sută, respectiv 156 astfel de cazuri.

Solicitarile de consiliere psihologică, în ceea ce priveşte starea accentuată de depresie a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, au înregistrat o creştere de 24,17 la sută, iar în unele cazuri s-a impus fie instituţionalizarea copiilor, fie plasamentul în familia extinsă; aceste din urmă soluţii au fost identificate cu precădere în situaţiile extreme în care copiii au dezvoltat comportamente deviante, care au condus la tentative de suicid şi automutilare.

Mediul cel mai frecvent raportat în ceea ce priveşte cazurile înregistrate la 116 111 este cel rural, în procentaj de 47,96 la sută, urmat de cel urban, în procent de 41,88 la sută, iar pentru un procentaj de 10,16 la sută a fost solicitată confidenţialitatea.
 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite