S-au afişat rezultatele în urma contestaţiilor la examenul de intrare în barou. Vezi ce au obţinut contestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perefcţionarea Avocaţilor a afişat rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, de la examenul de admitere în profesia de avocat desfăşurat în luna octombrie în centrele teritoriale din ţară.

Contestaţiile nu i-au ajutat deloc pe aspiranţii la profesia de avocat din Sălaj, dar nici din ţară. În urma recorectării lucrărilor, numărul avocaţilor definitiv nou intraţi în branşă a rămas aproape neschimbat, doar zece candidaţi din întreaga ţară neuşind să promoveze examenul după contestaţii. Nu a fost, însă, cazul vreunui candidat din Sălaj.

Astfel, fostul judecător Balazs Arpad, a fost declarat respins şi după recorectare. Notele lui au fost mărite uşor după contestaţii (de la 4,00 la 4,68 la Drept Procesula Civil şi de la 2,00 la 2,50 la Drept Penal), obţinând o medie de 4,28 (faţă de 4,05 iniţial), mult sub minimul de 7 cerut.

Cel mai aproape de a fi declarat admis a fost juristul Marin Filip. I-au lipsit doar 30 de sutimi pentru a fi admis în barou, după ce a reuşit după contestaţii să obţină note peste 5 la fiecare probă şi o medie de 6,70 (faţă de 6,45 iniţial).

Cel de-al treilea candidat din Sălaj, Claudiu Marian, a rămas cu media iniţială, 3,85, fiind declarat, din nou, respins.



Rezultatele de anul acesta la examenul de intrare în barou ca avocat definitiv au rămas dezastruoase şi după contestaţii în întreaga ţară. Din 229 de candidaţi înscrişi la nivel naţional, doar 21 au fost declarat admişi (faţă de 11 iniţial).

La avocaţi stagiari stăm mai bine, cu trei candidaţi, de fapt candidate, intraţi chiar înainte de contestaţii. Este vorba despre Iula Costina, Gabriela Hosu şi Ana-Maria Blaga.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite