Piaţa maşinilor second-hand a ieşit din criză. S-a dublat numărul înmatriculărilor provizorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmatriculările provizorii aproape că s-au dublat
Înmatriculările provizorii aproape că s-au dublat

Criză sau nu, sălăjenii nu au renunţat la cumpărarea de maşini - e-adevărat, second-hand. O demonstrează cifrele de pe primul semestru înregistrate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor, care indică o creştere semnificativă a înmatriculărilor, în special a celor provizorii.

Potrivit datelor primite de la şeful serviciului, Remus Stanciu, cea mai spectaculoasă creştere este la autorizaţiile provizorii de circulaţie (cunoscute în... popor ca "numere" roşii), folosite, de regulă, de dealerii de maşini second-hand, care preferă ca atunci când aduc o maşină din străinătate, să ruleze cu ea prin ţară cu autorizaţie provizorie, până la vânzarea ei către client. Astfel, potrivit lui Stanciu, dacă în primul semestru al anului trecut au fost emise 2.826 de autorizaţii provizorii, în primele şase luni ale acestui an numărul acestora a ajuns la 4.728, adică aproape de două ori mai mare.

A crescut, dar mult mai puţin, şi numărul înmatriculărilor. De la 4.293 de înmatriculări înregistrate în semestrul I din 2011, s-a ajuns în aceeaşi perioadă a anului în curs la 4.347, adică o creştere cu 54. Au scăzut, în schimb, radierile, de la 4.324 în semestrul I 2011, la 2.599 în semestrul I 2012. Remus Stanciu pune această scădere a radierilor pe impactul mai redus la Programului "Rabla".

Avem aproape 60.000 de maşini

Că maşinile repezintă o prioritate, chiar şi pe timp de criză, pentru sălăjeni rezultă şi din dimensiunea parcului auto, care numără aproape 60.000 de unităţi, adică o maşină la trei - patru persoane. Numai în ultimul an, parcul auto a crescut cu aproape două mii de maşini, de la 57.167 la sfârşitul semestrul I 2011, la 59.101 acum.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite