Petiţia halucinantă şi plină de greşeli gramaticale a unui primar care propune transferarea poliţiştilor din comună. Ce răspuns a primit de la prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ioan Cheşeli este de profesie inginer agronom FOTO Arivă
Primarul Ioan Cheşeli este de profesie inginer agronom FOTO Arivă

Primarul a multiplicat petiţia ce se întinde pe cinci pagini în 600 de exemplare, câte unul pentru fiecare gospodărie din comună.

Demersurile primarului din Cristolţ, Ioan Cheşeli, pentru restructurarea postului comunal de poliţie s-au lovit de refuzul autorităţilor. În urma analizei aspectelor pe care edilul le-a semnalat într-o petiţie transmisă Prefecturii Sălaj, conducerea instituţiei i-a transmis marţi, 12 decembrie, răspunsul: "Lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Cristolţ nu au încălcat prevederile legale sau procedurile în vigoare, nefiind confirmată existenţa unor fapte care să poată fi încadrate ca abateri disciplinare sau de altă natură".

Între timp, o copie a petiţiei a fost transmisă către fiecare dintre cele 600 de gospodării din comună. Pe parcursul a cinci pagini, cu un text ce abundă în greşeli gramaticale, Cheşeli îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care cei doi poliţişti din Cristolţ înţeleg să aplice legea. El spune că aceştia "âi pândesc" pe "propretarii de pădure" care transportă lemne, pentru a-i amenda pe cei care au o cantitate mai mare decât cea trecută în avizul Romsilva. În aceste condiţii, localnicii au fost puşi în situaţia de a ascunde o parte din lemnele de foc "printre tulpinile de porumb sau în fân de frica poliţiei", adaugă semnatarul petiţiei.

În susţinerea propunerii sale, primarul subliniază că Cristolţul este o comună cu infracţionalitate scăzută, de vreme ce nu are minorităţi şi este exclusiv ortodoxă. Mai mult decât atât, "uni cetăţeni sub umbrela anonimatului din cauza frici susţin că cei doi poliţişti fac o echipă pentru destabilizarea comunei având în vedere că mama ajutorului de şef de post a fost implicat politic la aceaşi formaţiune" (un partid de opoziţie, primarul fiind ales pe listele PSD - n.n.)

Considerând că "s-a declanşat războiul rece" între tabăra formată din cetăţeni, administraţia publică local şi specialiştii Romsilva şi cea a lucrătorilor postului de poliţie, el cere Prefecturii "desamorsarea tensiunilor din zonă", oferind două soluţii: fie "deportarea cetăţenilor comunei Croistolţ în altă parte astfel în cât în comună să rămână doi locuitori şi aceia să fie poliţişti", fie "lăsarea comunităţii să trăiască în pace şi în respectarea legii în frică de Dumnezeu şi în paralel administraţia publică locală să se ocupe de problemele reale ale comunei şi transferarea ambilor poliţişti într-o comună cu probleme serioase unde chiar să aibă de lucru şi să îşi dovedească profesionalismul".

În vârstă de 51 de ani şi ajuns la al şaselea mandat de primar, Ioan Cheşeli este de profesie inginer agronom, iar în 2016 şi-a depus candidatura la alegerile interne din PSD Sălaj pentru Senat, clasându-se pe ultimul loc.

Mai puteţi citi:

Primarul care cere reducerea numărului de poliţişti din comună. „Localnicii îi urăsc cu patimă“

Cum a scăpat basma curată un primar acuzat de conflict de interese

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite