Oraşul în care mâncarea e mai scumpă decât în Bucureşti sau Cluj, dar salariile sunt printre cele mai mici din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Clujul şi Bucureştiul nu mai sunt cele mai scumpe oraşe din România, când vine vorba despre coşul de cumpărături cu alimente de bază.

Coşul de cumpărături are preţuri diferite în funcţie de oraş, potrivit datelor oferite de INS şi citate de Ziarul Financiar. Altfel spus, românii plătesc preţuri diferite pe coşul de cumpărături cu alimente de bază în funcţie de oraşul în care locuiesc. Produsele luate în calcul sunt cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza şi ouăle.

Conform sursei citate, preţul mediu al coşului de cumpărături în Bucureşti este 53 de lei, iar la polul opus se află Zalău unde preţul mediu este 78.4 lei. 

Dintre oraşele mari, Clujul şi Timişoara sunt cele mai scumpe, cu un preţ al coşului de cumpărături de 68,5 lei, respectiv 63,5 lei. 

Nu acelaşi lucru se poate spune despre salarii. Conform Statistici.ro, într-un top naţional dominat de Bucureşti, unde salariul mediu net e de 4.373 de lei, urmat de judeţele Cluj (3.963 de lei) şi Timiş (3593 lei), judeţul Sălaj, a cărui capitala administrativă e Zalăul, se află abia pe locul 36 (din 42 de judeţe) cu 2.679 lei.

Vă mai recomandăm şi:

Răzbunare în stil mafiot în Spania: atelierul unui român, distrus într-un incendiu. Anchetatorii au o pistă VIDEO

Golgota româncelor plecate la muncă în Italia şi chinul copiilor de acasă. „A refuzat să mai vorbească”

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite