Mirel Taloş: „PNL susţine reducerea TVA şi la alte produse alimentare de bază”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Taloş a fost ales deputat în Colegiul Zalău FOTO Arhivă
Mirel Taloş a fost ales deputat în Colegiul Zalău FOTO Arhivă

Deputatul USL (PNL) Mirel Taloş a declarat vineri, 27 septembrie, că dacă, la o analiză la şase luni după reducerea TVA la pâine se va dovedi că măsura este eficientă, PNL va susţine ca această măsură să fie aplicată şi la alte produse alimentare de bază.

„Reducerea TVA la pâine este o măsură susţinută de PNL, care a avut în vedere atât reglarea pieţei în domeniu şi reducerea evaziunii, cât şi luarea unei măsuri de real ajutor pentru oameni. Reducerea TVA la 9% pentru panificaţie a avut ca efect scăderea cu până la 12% a preţului de vânzare a pâinii la raft, conform unei analize realizate de Consiliul Concurenţei. În urma acestor verificări, concluzia a fost că majoritatea agenţilor comerciali, atât producători, cât şi comercianţi, au scăzut preţurile la pâine odată cu aplicarea măsurii fiscale de la 1 septembrie”.

Mirel Taloş a precizat că PNL susţine extin derea acestei măsuri şi la alte produse alimentare de bază. O decizie în acest sens ar urma să se ia după ce, la şase luni de aplicare a TVA-ului redus la pâine, se va face o analiză a impactului acestei măsuri. Deputatul nu a precizat despre ce produse ar putea fi vorba.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite