Investiţie de 2,5 milioane de euro la Uzina Electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei firme, toate din România, au participat la licitaţia organizată de Uzina Electrică Zalău pentru contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a unui proiect de retehnologizare a uzinii. Investiţia este estimată la 2,5 milioane de euro.

După ani întregi de încercări de parteneriate şi privazizări eşuate, conducerea Uzinii Electrice Zalău a decis să ia taurul de coarne şi să încerce să se retehnologizeze pe cont propriu, în încercarea de a obţine, astfel, mai eficient şi, implicit, mai ieftin, căldură pentru zălăuani. În cursul lunii mai, societatea a organizat o licitaţie publică pentru contracatarea serviciilor de proiectare şi execuţie a proiectului de retehnologizare, trei firme, toate trei româneşti, înscriindu-se în cursă. Potrivit managerului societăţii, Viorel Marian, în acest moment se evaluează, încă, ofertele celor trei firme, urmând ca în câteva zile să fie anunţată câştigătoarea.


Retehnologizare de 2,5 milioane de euro


Procesul de retehnologizare a Uzinii Electrice a fost estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro, sumă care, potrivit lui Marian, există, deja, în mare parte, în contul societăţii. „Avem deja cea mai mare parte din banii necesari şi apreciem că avem capacitatea ca până la final să îi avem şi pe ceilalţi”, spune el. Suma importantă de bani ar fi necesară, spune managerul, pentru construirea în curtea societăţii a unei alte centrale termice, mai mică, adaptată la necesităţile momentului. Centrala ar urma să producă energie termică şi electrică în cogenerare, cu echipamente de cogenerare şi cazane cu o eficienţă mult mai mare şi costuri mai mici.

image


Viorel Marian estimează că, dacă totul merge cum trebuie, adică dacă se va reuşi selectarea cu succes a unei firme şi dacă nu vor fi contestaţii, la începutul sezonului rece 2013 – 2014 ar trebui ca noua centrală să fie pusă, măcar parţial, în funcţiune. Şi această centrală ar urma să folosească, drept carburant, tot gazele naturale.

Citeşte şi UPDATE Michelin se pregăteşte să deschidă a treia fabrică în Sălaj. Producătorul francez de anvelope a cumpărat un teren în valoare de peste 1,5 milioane de euro

FOTO Investiţie de cinci milioane de euro, pusă pe butuci de Ministerul Sănătăţii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite