Focşani Plaza, scos la licitaţie pentru 4,2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Omnium Invest, care urma să deruleze o investiţie de peste 35 de milioane de euro la Focşani, a intrat în faliment.

Pe data de 6 iunie va avea loc o nouă licitaţie publică cu strigare pentru vinderea a ceea ce s-a dorit un proiect ambiţios la Focşani, respectiv construirea unui mall pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Firma Omnium Invest, care avea în intenţie o investiţie de peste 35 de milioane de euro la Focşani, a intrat în faliment, astfel că lichidatorul judiciar, RVA Insolvency, a scos la licitaţie mall-ul a cărui construcţie a fost începută.

Dacă la prima licitaţie, în ianuarie, preţul de vânzare a fost de 4,5 milioane de euro, acum preţul a fost redus la 4,2 milioane de euro. În urmă cu patru ani trei ani, compania Omnium Invest SRL din Bucureşti, deţinută de doi oameni de afaceri israelieni, demara la Focşani un proiect care se anunţa pe cât de grandios, pe atât de inedit pentru un oraş ca al nostru, nefamiliarizat cu un centru comercial întins pe o suprafaţă de 20 000 metri pătraţi.

Proiectul, amplasat în zona şoselei de centură a municipiului, prevedea construirea unui mall cu 120 de magazine, un cinematograf 3D, dar şi o zonă de joacă dedicată copiilor, lucrările fiind estimate atunci la valoarea de 30 de milioane de euro.

Toată această investiţie ar fi trebuit să fie finalizată la începutul anului 2009, însă câteva luni mai târziu, pe fondul crizei economice, proiectul avea să fie abandonat, băncile refuzând să mai finanţeze un proiect care li s-a părut neprofitabil.

De atunci, despre compania Omnium s-a mai auzit doar în decembrie 2010, când s-a adresat Consiliului Judeţean Vrancea cu un acord de principiu privind schimbarea destinaţiei spaţiului deţinut în Focşani într-un mare centru agroalimentar, şi acest proiect fiind abandonat, iar în primăvara lui 2011 Omnium Invest a intrat în faliment.
 

Mai puteţi citi:

Proiectul "Focşani Plaza" a murit înainte de a se naşte

În loc să facă investiţii în oraş, Primăria Focşani "pompează" încă două milioane de lei în ENET pentru plata gazelor

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite