Imagini superbe de la Mănăstirea Strâmba. Cum arată locul vizitat de mulţi credincioşi care-şi caută alinarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de fotografie şi recunoscut pentru preocuparea sa pentru promovarea frumuseţilor Sălajului, profesorul Mirel Matyas a postat pe contul său de Facebook mai mult imagini frumoase de la Mănăstirea Strâmba.

Cu aparatul său de fotografia, profesorul sălăjean Mirel Matyas bate în lung şi-n lat judeţul Sălaj pentru a surprinde frumuseţile acestor meleaguri, pe care le promovează, mai apoi, pe contul său de Facebook, dar şi pe blogul pe care îl administrează.

Una dintre cele mai recente călătorii a făcut-o la Mănăstirea Strâmba, unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din judeţul Sălaj. Având hramul "Adormirea Maicii Domnului", aşezământul este unul dintre locurile preferate de credincioşii care vor să se detaşeze de viaţa cotidiană şi să pătrundă în sfera sacrului.

Aflată pe teritoriul localităţii Păduriş, comuna Hida, aproape de graniţa cu judeţul Cluj, "bătrâna mănăstire a Strâmbei", după cum o numea Nicolae Iorga, este un loc binecuvântat de Dumnezeu. De când datează acest lăcaş de cult nu ştie nimeni cu exactitate. "Unii îţi vor spune că din 1461, alţii din că din secolul al XV-lea, al XVII-lea,sau poate că al XVIII-lea. Cert este doar faptul că ea te aşteaptă şi că din 1993 ea primeşte din nou, în libertate, pe toţi cei dornici de linişte, pe toţi cei însetaţi de ajutor şi mângâiere, pe toţi cei ce tânjesc după sfinţenie, pe cei ce iubesc şi cinstesc pe Maica Domnului", potrivit site-ul Episcopiei Sălajului.

Întrucât vechea biserică s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru credincioşii care vin aici pentru rugăciune, pace şi alinare, a fost ridicat nou un edificiu religios, unde a fost oficiată slujba de Paşte.

Vă mai recomandăm:

FOTO Frumosul oraş Zalău, văzut de sus. Imagini spectaculoase făcute de la înălţime de un blogger-fotograf

FOTO În excursie la Castrul Roman de la Porolissum. Cât costă o vizită la cel mai nordic punct de apărare al Daciei Romane

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite