Drama primului latin-lover din istorie. Cine a fost actorul a cărui moarte a provocat isterie în masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seducătorul actor a avut o carieră scurtă şi fulminantă în domeniul cinematografiei, reuşind în acelaşi timp să frângă multe inimi.

Rodolfo Alfonso Raffaello Pierre Filibert Guglielmi di Valentina d’Antonguella, nimeni altul decât Rudolph Valentino, a devenit celebru graţie rolurilor principale pe care le-a deţinut în câteva filme mute renumite din anii 1920. Printre acestea, Cei patru călăreţi ai Apocalipsei, Arene însângerate, Şeicul sau Fiul Şeicului.

Născut în 1895, în Italia, Rudolph Valentino a emigrat în Statele Unite ale Americii la vârsta de 18 ani, unde, pentru a supravieţui a fost nevoit să accepte slujbe diverse şi prost plătite. A fost, printre altele, grădinar, lucrător în restaurante, dansator într-un club. În 1917, soarta i-a călăuzit paşii spre Los Angeles, unde îşi croieşte drum în cinematografie: era perioada de glorie a filmului mut, iar tânărul italian aspira la o carieră în domeniu. La început, a primit doar roluri mărunte, de regulă ca personajul rău din film.

Scenaristul June Mathis îl remarcă, având convingerea că este omul perfect pentru rolul principal din viitoarea producţie "Cei patru călăreţi ai Apocalipsei". Deşi nu i-a fost deloc uşor să îi convingă pe mai marii de la studiourile Metro că Rudolph Valentino este varianta perfectă, alegerea lui Mathis se dovedeşte mai mult decât inspirată. Pelicula lansată în 1921 se bucură de o primire extraordinară din partea publicului şi îl propulsează pe Valentino ca stea de cinema. Farmecul său italian fascinează publicul feminin, iar cel care era până nu demult un simplu imigrant italian rătăcit prin SUA devine, aproape peste noapte, un sex simbol al filmului mut, primul latin lover din istorie.

În jurul său s-a creat o adevărată isterie, nu puţine fiind fanele care au leşinat în momentul în care l-au văzut în următorul său film, Şeicul, tot în 1921. Un an mai târziu, şarmantul actor dădea din nou lovitura cu "Sânge şi nisip".

În 1922 este arestat pentru bigamie, după ce organele de anchetă au descoperit că Valentino se căsătorise în Mexic cu actriţa Natasha Rambova, deşi era dim 1919 într-o căsnicie cu Jane Acker. În cele din urmă divorţează de prima soţie şi se rămâne cu Rambova, care se îi va gestiona cariera pentru următoarea perioadă, chiar dacă în multe situaţii în detrimentul îndrăgitului actor. În cele din urmă, cei doi o iau pe drumuri diferite, iar în 1925, Rudolph Valentino străluceşte din nou pe marele ecran în pelicula "Vulturul", în rolul unui soldat rus ce caută să îşi răzbune familia. În 1926, joacă în ultimul său rol, cel din "Fiul şeicului", întrucât în 15 august 1925, Latin Lover-ul se prăbuşeşt într-un hotel din New York. Transportat de urgenţă la spital, este supus unor intervenţii chirurgicale pentru apendicită şi ulcer gastric, însă starea lui se înrăutăţeşte, iar în 23 august, moare, la doar 31 de ani.

Funeraliile sale au scos pe străzile New York-ului aproximativ 100.000 de persoane, creându-se o isterie în masă. Sute de oameni au spart ferestrele bisericii Saint Malachy unde a fost expus sicriul cu trupul regretatului actor, în încercarea disperată de a-l vedea pe ultima oară pe cel pe care l-au îndrăgit atât. Potrivit rapoartelor poliţiei, mai multe femei s-au sinucis de disperare.

Mai puteţi citi:

Povestea fizicianului genial care a dispărut în mod misterios la doar 32 de ani. Trupul său n-a fost găsit niciodată

Aventurieri care au făcut istorie. Pilotul care a traversat în zbor Oceanul Atlantic pentru 25.000 de dolari

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite