Demisii pe bandă rulantă la Instituţia Prefectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szilagyi Robert la depunerea jurământului ca subprefect FOTO Adevărul
Szilagyi Robert la depunerea jurământului ca subprefect FOTO Adevărul

După ce în 29 februarie, prefectul în funcţie la acea vreme, Ionel Ciunt, a demisionat din funcţie invocând intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Zalău, vineri, 11 martie, şi subprefectul Szilagyi Robert şi-a anunţat demisia.

Szilagyi Robert, fostul preşedinte executiv al UDMR Sălaj numit, la sfârşitul lunii mai 2014, în funcţia subprefect al judeţului Sălaj, şi-a înaintat demisia din funcţie în cursul zilei de vineri, 11 martie. Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, demisia a fost înaintată în  conformitate cu Legea 188/1999, articolul 102, care prevede că "functionarul public poate să comunice incetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare".


"Cu această ocazie, domnul Robert Szilagyi doreşte să le mulţumească domnilor prefecţi Ionel Ciunt şi Marin Niţu pentru buna colaborare şi întregului colectiv de lucru din cadrul Instiţuţiei Prefectului. Totodată, domnia sa mulţumeşte conducerilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, Consiliului Judeţean, doamnelor şi domnilor primari şi secretari, precum şi tuturor celor cu care a colaborat în cei aproape 2 ani de mandat în cadrul comitetelor aflate sub coordonarea Instituţiei Prefectului  pentru sprijin şi cooperare", se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Sălaj.
Reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni, aceeaşi decizie a fost luată şi de prefectul de la acea vreme din Sălaj, Ionel Ciunt. Demisia lui Ciunt a fost justificată de acesta prin intenţia de a candida la alegerile locale din iunie pentru funcţia de primar al Zalăului. În locul său a fost instalat prefect Marin Niţu, singurul sălăjean ce face parte din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici.


Contactat telefonic, suprefectul demisionar nu a dorit să-şi justifice demisia, invocând "motive personale", dar nu a exclus posibilitatea să candideze, şi el, la alegerile locale din iunie. Pentru aceasta, însă, după cum explica Ionel Ciunt în conferinţa de presă în care îşi anunţa demisia, hotărârea privind încetarea detaşării lui Szilagyi în funcţia de subprefect ar trebui să fie publicată în Monitorul Oficial al României cel târziu până în 16 martie, pentru a se respecta termenul de 80 de zile până la alegeri.
 

Vă mai recomandăm:

A fost învestit în funcţie noul prefect al Sălajului. Definitivarea aplicării legilor proprietăţii în acest an şi depolitizarea instituţiei - printre priorităţile sale

Dacian Cioloş şi Vasile Dîncu au lămurit, de la Zalău, problemele spitalelor regionale şi ale Arenei Naţionale

Guvernul schimbă prefectul în Sălaj. Noul prefect se judecă de mai mulţi ani cu Executivul

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite