Concedieri colective: cinci firme din Sălaj dau afară aproape 300 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru dintre cele
Patru dintre cele

Criza şi faptul că iarna este un sezon mort pentru construcţii face ca aproape 300 de sălăjeni să rămână, în cursul acestei luni, fără un loc de muncă.

Potrivit informaţiilor prezentate astăzi, într-o conferinţă de presă, de directorul AJOFM Sălaj, Romeo Sârca, cinci societăţi comerciale din judeţ au notificat agenţia în cursul lunii decembrie referitor la intenţia acestora de a face concedieri colective. Potrivit legislaţiei în vigoare, atunci când numărul persoanelor disponibilizate depăşeşte un anumit prag (stabilit în funcţie de mărimea angajatorului), agentul economic respectiv este obligat să notifice AJOFM cu 30 de zile înainte de a trece, efectiv, la concedieri.

Şi de această dată la această măsură au recurs în special firme de construcţii (patru), dar şi o firmă de protecţie şi pază. Este vorba despre Forsacom, Drum Inserv, Inserco şi Construcţii Montaj - din domeniu construcţiilor, şi firma de protecţie şi pază G4S Security Services SRL. Vizate de concedieri sunt 271 de persoane. Acestea se adaugă la cele 197 concediate, majoritar tot din domeniul construcţiilor, în luna decembrie 2012, şi la cele 190 trimise în şomaj în cursul lunii noiembrie.

Totodată în cursul lunii decembrie un  număr de  5 societăţi şi-au  comunicat intenţia de a face  concedieri colective, numărul persoanelor care vor fi disponibilizate fiind de 271. Domeniul de activitate al acestora fiind majoritar în construcţii.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite