Claudiu Bîrsan cere lămuriri pe tema corecţiilor aplicate proiectelor cu finanţare europeană derulate de Primăria Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul PDL a cerut lămuriri pe tema corecţiilor FOTO Arhivă
Consilierul PDL a cerut lămuriri pe tema corecţiilor FOTO Arhivă

Consilierul local PDL Claudiu Bîrsan a cerut, în şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Municipal Zalău, lămuri legate de corecţiile aplicate proiectelor cu finanţare europeană derulate de Primăria Zalău.

Cererea a venit în contextul în care la primul punct de pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre privind o rectificare bugetară referitoare la reabilitarea Clădirii Transilvania. Claudiu Bîrsan, consilier local ales pe listele PDL, a vrut să ştie, mai întâi, dacă pe acest proiect sunt aplicate corecţii, având în vedere că sumele tăiate din finanţare prin aceste corecţii se acoperă cu bani de la bugetul local. Răspunsul a venit de la Ramona Butcovan şefa serviciului de managementul proiectelor, care a precizat că există, şi la acest proiect, o corecţie de 5 la sută aplicată contractului de audit intern, în valoare de 1.798 de lei, pe motiv că la organizarea licitaţiei pentru acest serviciu municipalitatea ar fi cerut nejustificat ca auditorul să aibă studii superioare economice.

Bîrsan a solicitat, oficial, ca la următoarea şedinţă de Consiliu Local Executivul Primăriei să prezinte un raport cu toate corecţiile aplicate proiectelor cu finanţare europeană derulate de municipalitate.


Din datele primite de noi de la Primărie, rezultă că patru dintre cele 11 proiecte cu finanţare europeană derulate de Primăria Municipiului Zalău au suferit şase corecţii la rambursare în valoare totală de peste 1,3 milioane de lei. Este vorba despre proiectul de la Centrul multifuncţional pentru persoane vârstnice „Tinereţe fără bătrâneţe”, unde corecţia s-a aplicat la contractul de lucrări, Sistemul de management al traficului în municipiul Zalău, unde s-au aplicat corecţii atât la contractul de lucrări, cât şi la ce de audit, Reabilitarea clădirii monument istoric – Clădirea TRANSILVANIA – cu corecţie la contractul de audit – şi proiectul Modernizare corp A, B şi internat şi extindere între corpul A şi B de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, unde s-au aplicat corecţii atât la contractul de lucrări, cât şi la cel de audit.

Citeşte şi Cum se fac „economii” la fondurile europene: se calculează corecţii ce lasă proiectele fără finanţare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite