Cei doi care au speriat Sălajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi i-au terorizat pe locuitorii satelor din zonă
Cei doi i-au terorizat pe locuitorii satelor din zonă

Doi infractori de etnie romă au reuşit să-i bage în sperieţi pe locuitorii satelor din sud-vestul Sălajului, după ce , din 2013 încoace, au reuşit să dea mai multe spargeri, unele cu violenţă, scăpând, de fiecare dată, neprinşi.

Cei doi sunt Valentin Sergiu Rezmiveş şi Augustin Rezmiveş, iar potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, care coordonează cercetările în acest caz, ei se fac vinovaţi de mai multe infracţiuni de furt calificat, înşelăciune şi tâlhărie calificată, comise din 2013 până în prezent.


”CV-ul” lui Valentin


Din cele probate până acum, rezultă că Valentin şi-a început şirul infracţiunilor de care este acuzat în perioada 07-08.11.2014, când, pe timp de zi, a pătruns singur în curtea imobilului cu nr. 215 din Mal, de unde a sustras, dintr-un atelier, un motofierăstrău marca Husqvarna în valoare de 2.500 lei, pe care l-a vândut unei persoane,inducând-o  în eroare cu privire la provenienţa bunului. În noaptea de 26 spre 27.03.2015, în jurul orelor 23.00, împreună cu Augustin, de loc din din satul Ortiteag, comuna Măgeşti, judetul Bihor, a pătruns prin escaladarea gardului în curtea imobilului cu nr. 137 din localitatea Tusa, ocazie cu care au sustras un pet de 2 litri de ţuică, 12 doze cu bere marca „Ursus” (0,5 litri) şi produse alimentare (carne), cauzând un prejudiciu de aproximativ 500 lei.


Au băgat un bătrân în spital


În aceeaşi noapte, în jurul orei 02.30, cei doi au intrat în curtea imobilului cu nr. 142 din localitatea Tusa şi sub un pretext fals, au determinat persoana vătămată să deschidă uşa locuinţei, după care au bătut-o cu pumnii şi cu picioarele. Persoana vătămată a încercat să riposteze însă din cauza vârstei înaintate nu a reuşit, după care au sustras din locuinţă suma de 800 lei şi un telefon mobil. În urma agresiunilor fizice, persoana vătămată a fost internată în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, suferind leziuni serioase în urma loviturilor aplicate. Procurorii spun că,  primele zile după agresiune, victima se afla într-o profundă stare de şoc, suferind vizibile dereglări psihice ce s-au manifestat sub forma fricii şi angoasei.

În perioada 30.03-05.04.2015, cei doi bandiţi au pătruns prin escaladare în imobilul nelocuit situat din localitatea Cizer, nr. 645, şi au sustras o lampă solară şi un pet cu 2 litri de ţuică, cauzând un prejudiciu de 250 de lei.


Augustin, prins întâmplător la o razie a poliţiştilor


”CV-ul” lui Augustin este şi mai impresionant: în data de 28.10.2013,  a pătruns în imobilul cu nr. 222 din loc. Mal, judeţul Sălaj, prin dislocarea unor ţigle de pe acoperiş, iar din podul casei a intrat prin efracţie într-o cameră de unde a sustras un portmoneu în care se afla suma de 350 lei şi o carte de identitate. Cu aceeaşi ocazie, el a furat şi o secure şi un încărcător de telefon marca Nokia, valoarea totală a prejudiciului fiind de  450 lei. În data de 20.06.2014, a pătruns în imobilul cu nr. 214 din loc. Tusa, judetul Salaj, pe uşa de acces care nu era asigurată, de unde a sustras dintr-un portmoneu suma de 2.000 lei. În data de 08.09.2014, el a pătruns prin escaladarea unui geam în imobilul cu nr. 321 Tusa, cătun Dealul Corbului, de unde a furat un portmomeu în care se afla suma de 100 lei, iar dintr-o geantă a sustras suma de 1.200 lei. În 04.02.2015,  a pătruns în imobilul neasigurat cu nr. 220 din loc. Mal, judeţul Sălaj, de unde a sustras un telefon mobil marca Nokia, un articol vestimentar (o vestă) şi suma de 2.500 lei, prejudicial total fiind de cca. 3.000 lei. În 30.03.2015, Augustin a pătruns în imobilul cu nr. 217 din loc. Iaz, com. Plopiş, judeţul Sălaj de unde a sustras un număr de 3 telefoane mobile, prejudiciul fiind de cca. 400 lei.


La acestea se adaugă şi infracţiunile comise împreună cu Valentin.


În privinţa celor doi, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei au dispus la începutul acestei luni punerea în mişcare a acţiunii penale, cu Valentin sub control judiciar şi cu Augustin în arest preventiv. Mandatul e fost emis, însă, în lipsă, întrucât acesta nu era de găsit. A fost prins, însă, la o razie făcută de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Crasna în localitatea Mal, acolo unde locuia, de ceva vreme, fără forme legale.

Vă mai recomandăm:

Pedepse mai mari pentru cămătarii care au terorizat oraşul Jibou. Curtea de Apel a anulat achitările date de prima instanţă

Patru ani de închisoare pentru beizadeaua din Zalău care şi-a ucis prietenul într-un accident rutier

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite