Ce se întâmplă cu şcolile din oraşele sălăjene cu incidenţă peste 7 la mie. Decizia de ultimă oră a CJSU

0
0

Autorităţile au fost nevoie să ia măsuri după ce în municipiul Zalău şi două oraşe din Sălaj, rata infectărilor a depăşit 7 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea cursurilor pentru încă 14 zile în toate unităţile de învăţământ din municipiul Zalău şi din oraşele Cehu Silvaniei şi Jibou.

Decizia vine în contextul în care numărul infectărilor din cele trei localităţi a explodat. Oraşul Jibou are cea mai mare incidenţă cumulată la 14 zile: 10,06 la mia de locuitori, urmat fiind de oraşul Cehu Silvaniei, cu 8.52. În municipiul Zalău, rata infectărilor este de 7.84 la mia de locuitori.

"Datorită incidentei cumulate a cazurilor de COVID - 19 în ultimele 14 zile, care depasestevaloarea de 3/1000 de locuitori, începind cu data de 02.11.2020, se aprobă suspendarea cursurilor/activităţilor în sistem “faţă în faţă” pentru o perioada de 14 zile şi desfăşurarea acestora pe scenariul 3 (ROŞU), pentru elevii/preşcolarii unitatilor de învaţămant de la nivelul municipiului Zalau si a oraşelor Jibou şi Cehu Silvaniei, judeţul Sălaj", se arată în hotărârea CJSU.

Autorităţile nu au făcut public, însă, numărul de cazuri din aceste localităţi. Primele care şi-au închis porţile şi au mutat cursurile în online au fost şcolile şi grădiniţele din Zalău, după ce în 11 octombrie, reşedinţa de judeţ a depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

În judeţul Sălaj, de la debutul pandemiei au fost înregistrate 2.821 de infectări, dintre care 208 în ultimele 24 de ore. Circa o treime dintre pacienţi s-au vindecat, 65 au decedat, iar 1.788 sunt cazuri active. Rata de infectări din judeţ este de 4,76 la mie, cea mai mare din ţară.

Mai puteţi citi:

Judeţul cu cea mai mare rată de infectări din ţară. Cu ce se consolează autorităţile

COVID-19 face ravagii în două centre sociale din Sălaj. Aproape 100 de persoane s-au infectat

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite