Aparatură de aproape 4.000.000 de lei pentru Spitalul Judeţean. Cel mai scump aparat a costat peste 2.500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce componenta de asigurare a condiţiilor de cazare şi tratament a pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată printr-un proiect finanţat, în mare parte, din fonduri europene, a venit acum rândul dotării cu aparatura necesară în diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, instituţie în a cărei administrare se află spitalul, încă de anul trecut Consiliul Judeţean a finanţat şi încheiat contracte cu o valoare totală de 3.865.101 lei, pentru achiziţia din bugetul propriu a unor echipamente performante, utile şi necesare pentru o diagnosticare cât mai corectă a afecţiunilor pacienţilor. Cea mai costisitoare achiziţie a fost cea a unui  aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM (cunoscut şi sub denumirea de RMN – rezonanţă magnetică nucleară), care s-a ridicat la 2.577.000 de lei.  Aparatul, o premieră pentru Spitalul Judeţean, va putea fi utilizat în circuitul medical după punerea în funcţiune şi instruirea personalului care va folosi echipamentul.


În dotarea Spitalului Judeţean au intrat, recent, şi alte aparate necesare pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor. Astfel, Secţia de pneumologie a Spitalului Judeţean a fost dotată cu un videobronhoscop, echipament medical în valoare de 204.000 lei, utilizabil pentru diagnosticul precis şi la timp al cancerului bronhopulmonar şi a altor afecţiuni pulmonare. Pentru secţiile de medicină internă, infecţioase şi obstetrică – ginecologie, cât şi pentru Unitatea de Primire Urgenţe au fost achiziţionate un număr de patru ecografe performante, în valoare totală de 640.065 lei. Au fost achiziţionate 49 de injectomate şi 17 infuzomate, aparate care au avantajul că pot asigura o administrare de mare acurateţe a soluţiilor medicamentoase pacienţilor. Nu în ultimul rând, au fost cumpărate şi monitoare pentru supravegherea pacienţilor critici şi post-operator.


Consiliul Judeţean anunţă că dotările nu se vor opri aici. ”La nivelul Consiliului Judeţean Sălaj există documentaţii tehnice şi proiecte care vizează dotarea Ambulatoriului de specialitate şi Spitalului Judeţean de Urgenţă cu echipamente şi aparatură medicală performantă pentru care urmează a se identifica surse de finanţare sustenabile”, precizează reprezentanţii instituţiei.

Vă mai recomandăm:

Şanse la un diagnostic precoce pentru copiii condamnaţi la o lume a tăcerii: s-a deschis un nou centru de diagnosticare, ce va scurta perioadele de aşteptare

Instrumentar medical de 74.000 de lei, cumpărat de o companie privată pentru Blocul Operator al Spitalului Judeţean


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite