Alegeri locale 2016. Isaia Maghiar a fost ales primar în Bălan. Acesta este trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

0
0
Isaia Maghiar a candidat din partea PSD FOTO Adevărul
Isaia Maghiar a candidat din partea PSD FOTO Adevărul

Alegeri locale 2016. Primarul în funcţie al comunei Bălan, al cărui nume apare într-un dosar de abuz în serviciu şi conflict de interese, a reuşit să câştige scrutinul din 5 iunie.

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al comunei Bălan, Isaia Maghiar, a câştigat un nou mandat.

Acesta este trimis în judecată de către procurorii sălăjeni pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilate faptelor de corupţie şi o infracţiune de conflict de interese.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, edilul a contractat în numele Primăriei Bălan, servicii de deszăpezire pentru întreaga perioadă de iarnă cu SC Simtrans SRL Surduc, în valoare de 46.200 de lei, iar în martie 2014, prin act adiţional, a majorat contractul iniţial cu 51.200 lei, cu încălcarea dispoziţiilor legale. În acelaşi an şi în aceeaşi modalitate, a majorat preţul unui contract pentru lucrări de deszăpezire încheiat cu I.I. Pop GM Daniel, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei.

De asemenea, în 2013 cu încălcarea dispoziţiilor legale, în calitate de primar al comunei Bălan nu a perceput penalităţi de întârziere aferente unui contract de execuţii lucrări – reabilitare drumuri raportat la nerespectarea termenului de execuţie, prejudiciul fiind de peste 140.000 de lei. În plus, a acceptat la plată o factură de lucrări în valoare de 4.900 de lei emisă de I.I. Pop GM Daniel – angajat al Primăriei Bălan, în funcţia de consilier al primarului – executantul lucrării aflându-se în raporturi de muncă cu instituţia pe care inculpatul o conducea.

În 27 noiembrie, procurorii au cerut arestarare preventivă, însă magistraţii au stabilit ca edilul să stea 30 de zile în arest la domiciliu, perioadă în care, din ordin al prefectului, a fost suspendat din funcţie. În 30 decembrie, instanţa l-a pus sub control judiciar, măsură care a încetat la finalul lunii mai.

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2016. Septimiu Ţurcaş a fost ales primar în Şimleu Silvaniei. Acesta este judecat pentru abuz în serviciu

Alegeri locale 2016. Localităţile sălăjene în care au votat mai mulţi alegători decât erau pe liste

Zalău


Ultimele știri
Cele mai citite