Alegeri locale 2016. Ce aşteptări au alegătorii din Zalău de la viitorul primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii cartierul zălăuan Dumbrava 2 nu s-au înghesuit la vot FOTO Andreea Vilcovschi
Locuitorii cartierul zălăuan Dumbrava 2 nu s-au înghesuit la vot FOTO Andreea Vilcovschi

Alegeri locale 2016. La opt ore de la deschiderea secţiei de votare din incinta Şcolii Postliceale Sanitare Christiana, se prezentaseră la urne mai puţin de un sfert dintre alegători.

Pe listele secţiei de votare nr. 131, din cartierul zălăuan Dumbrava 2, figurează 1.469 de cetăţeni cu drept de vot. Până la ora 15, doar 337 dintre aceştia, adică 23 la sută, se prezentaseră la urne. "Foarte slabă prezenţă", se plânge unul dintre membrii secţiei de votare. Sunt 10 persoane în încăperea stăpânită de o linişte apăsătoare şi n-au mare lucru de făcut. "Ce să facem, dacă nu vine lumea la vot?", se întreabă retoric un alt component al secţiei.

Din când în când, îşi mai face apariţia câte un locuitor al zonei, şi mai animă atmosfera. Unul dintre ei este Rodica Gorgan, care stă la câteva blocuri distanţă de secţia de votare şi a venit la vot mai hotărâtă ca oricând. Ne spune că îşi doreşte locuri de muncă pentru zălăuani, spaţii verzi amenajate corespunzător, trotuare asfaltate şi mai multe locuri de parcare. Şi, mai presus de orice, aşteaptă ca politicienii pe care i-a votat să se ţină de cuvânt. “Să-şi respecte programul electoral cu care s-au lăudat în campanie şi să se ţină de el pe toată perioada mandatului”, spune femeia.

Alegeri locale 2016

Soţii Ioan şi Georgiana Flore locuiesc în cartier de mai bine de două decenii şi s-au săturat de peisajul dezolant de aici. “Copiii din zonă sunt nevoiţi să se joace în stradă ori în parcări, pentru că în cartier nu există niciun spaţiu de joacă. Mi-aş dori ca autorităţile să îşi îndrepte atenţia şi spre aceşti copii, care nu au unde să îşi petreacă timpul liber, nu au unde să practice un sport. Şi tare bine ar fi dacă le-ar permite să beneficieze de transport public gratuit”, precizează Georgiana Flore.

Pe Maria Cighi, 62 de ani, cel mai mult o doare starea cartierului în care locuieşte. Ştie că nici în alte părţi ale Zalăului lucrurile nu stau mai bine, dar s-a săturat de starea jalnică a străzilor şi trotuarelor din Dumbrava 2. “Infrastructura lasă de dorit la noi în cartier. Străzile şi trotuarele sunt pline de gropi. Am mers la vot cu speranţa că în mandatul ce urmează, cel care va ajunge primar se va preocupa şi de soarta cartierelor Zalăului”, explică localnica.

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în Zalău la ora 17: 27%

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite