Violată de două ori de acelaşi bărbat. Agresorul a fost prins la 6 ani de la prima agresiune şi la 9 ani după a doua faptă

0
0

O femeie de 30 de ani, din judeţul Vaslui, a fost violată după ce şi-a salvat mama din braţele agresorului, de două ori în decurs de mai puţin de un an. Cazurile petrecute în anul 2008 este unul revoltător şi arată hibele unui sistem, în care rezultatele expertizelor ADN vin după ani de aşteptare.

Matei Dumitru (42 de ani), un infractor notoriu din localitatea vasluiană Iveşti, cu antecedente penale pentru furturi şi viol, a fost trimis recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, fiind acuzat de viol şi violare de domiciliu, fapte comise în decembrie 2008.

Procurorii bârlădeni au finalizat atât de târziu ancheta pentru că rezultatele ADN care l-au incriminat pe făptaş abia anul acesta le-au parvenit. Ce este mai grav este că acelaşi bărbat a mai violat o dată aceeaşi victimă, o femeie cu handicap din localitate, în acelaşi an, cu câteva luni înainte.

În mai 2008, bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a pătruns în locuinţa femeii de 32 de ani, care locuia cu mama sa, în vârstă de 70 de ani. În primă fază, individul s-a năpustit asupra bătrânei, însa fiica acesteia i-a sărit în ajutor. Furios de curajul femeii cu handicap, agresorul le-a luat la bătaie pe amândouă, apoi a imobilizat fiica şi a batjocorit-o. Fiind noapte şi luate prin surprindere, cele două femei nu au reuşit să ofere prea multe indicii poliţiştilor despre semnalmentele agresorului.

Suspect, însă liber pentru al doilea viol

Deşi s-a aflat în cercul de suspecţi încă din mai 2008, Matei Dumitru nu şi-a recunoscut faptele, astfel că anchetatorii au trebuit să aştepte rezultatele ADN. În timp ce poliţiştii aşteptau rezultatele, bărbatul cercetat în stare de libertate pentru violul din luna mari, a atacat din nou cele două femei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pe 21 decembrie 2008, Matei Dumitru a mers împreună cu doi amici în municipiul Bârlad, situat la câţiva kilometri de sat, unde, la un bar din zona gării, a consumat băuturi alcoolice. La miezul nopţii cei trei au plecat cu o maşină în comuna Iveşti unde au continuat să consume băuturi alcoolice la o discotecă din sat. La un moment dat, Dumitru a părăsit locaţia, spunându-le martorilor că merge să se odihnească deoarece a doua zi urma să plece la o sora de a sa din municipiul Bistriţa Năsăud.

Femeile au ieşit afară ţipând, însă fiind noapte nu le-a auzit nimeni

”Trecând prin dreptul locuinţei persoanei vătămate, despre care ştia că este o persoană cu handicap psihic şi pe care în luna mai a aceluiaşi an a forţat-o să întreţină un raport sexual, inculpatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a luat hotărârea de a întreţine din nou relaţii intime cu persoana vătămată. Acesta cunoştea starea de vulnerabilitate a victimei, ce locuia singură cu mama sa, femeie în vârstă. Inculpatul a forţat uşa de la intrare în imobil intrând în camera în care cele două persoane vătămate dormeau. A izbit-o pe numita C.G. care a căzut pe sol, apoi a lovit-o cu palma peste faţă pe C.F.. I-a pus mâna la gură bătrânei cerându-i să nu ţipe, timp în care a dezbrăcat-o pe fiica acesteia. După consumarea actului sexual inculpatul a plecat din locuinţa persoanelor vătămate care, speriate, au ieşit afară şi au început să ţipe, însă, fiind noapte, nu le-a auzit nimeni”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. A doua zi dimineaţă, cele două femei au cerut din nou ajutorul poliţiştilor.

Şi după cel de-al doilea viol, criminaliştii au recoltate probe biologice pentru stabilirea ADN-ului autorului.După primul viol, din mai 2008, rezultatele ADN, au venit abia 2013. În acelaşi an, Matei Dumitru a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru viol, violare de domiciliu, respectiv loviri şi alte violenţe. A fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în octombrie 2014.

Pentru cel de-al doilea viol, rezultatele ADN au parvenit anchetatorilor abia anul acesta, procurorii dispunând trimiterea sa în judecată în luna aprilie. Dosarul se află pe pe rolul Judecătoriei Bârlad. Bărâna de 70 de ani, mama victimei, a decedat, aşteptând ca agresorul fiicei sale să fie tras la răspundere.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite