VIDEO Tânărul împuşcat în cap de un poliţist era căsătorit şi avea o fetiţă de 3 ani. „Era teribilist, nu se putea abţine de la pahar, dar nu-i iei viaţa pentru asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul poliţistului din Vaslui care a împuşcat mortal în cap un tânăr de 27 de ani, surprins în trafic deşi avea dreptul de a conduce suspendat, a împărţit opinia publică în două tabere.

Poliţistul Mihai Vizitiu, agent în cadrul Biroului Rutier Vaslui, este acuzat de exces de zel şi că nu a stăpânit tehnica, el împuşcând un tânăr de 27 de ani, fără a efectua somarea cu tragere a vreunui foc de armă în plan vertical.

Pe de altă parte, victima, Adrian Munteanu, nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, este acuzat că a persistat în activitatea infracţională rutieră şi că era un pericol mare la volan, pe drumurile publice. 

Cazul care a împărţit românii în două tabere s-a petrecut joi, 15 martie, pe o stradă într-un cartier muncitoresc din Vaslui, mai multe persoane asistând la împuşcarea mortală a tânărului de 27 de ani. Oamenii, martori la eveniment, au relatat că atât poliţistul, cât şi victima, erau în picioare.

Agentul Mihai Vizitiu l-a apucat cu mâna stângă de umăr pe fugar, iar la un moment dat, în mod inexplicabil, a dus mâna dreaptă în care avea pistolul în zona gâtului victimei, iar arma, care era armată, s-a descărcat, împuşcându-l în cap pe Adrian Munteanu. Martorii susţin că bărbatul a căzut secerat pe trotuar. 

În timp ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui fac cercetări pentru a stabili cum s-a întâmplat tragedia, acasă la victimă, în satul Valea Târgului, din comuna vasluiană Puşcaşi, familia se pregăteşte de înmormântare. 


Acasă la Adrian Munteanu, rudele se pregătesc de înmormântare

puscasi

Adrian Munteanu era căsătorit şi avea o fetiţă de trei ani. Bărbatul se întorsese de trei zile din Italia, unde a fost la muncă, iar miercuri seara ar fi avut un conflict cu soţia. Joi, când a fost surprins de echipajul rutier în trafic, bărbatul mergea la magazinul unde soţia sa lucra ca vânzătoare.

Deşi admit că a greşit, rudele şi prietenii bărbatului de 27 de ani consideră că nu trebuia să fie omorât pentru faptele sale. Apropiaţii lui Adrian Munteanu, inclusiv avocata acestuia, nu susţin ipoteza poliţistului, potrivit căruia arma s-ar fi descărcat accidental.

”Poate este vinovat şi el. A condus fără permis. Dar să împuşti un om. Pentru ce? Că a fugit de la locul faptei? Puteau să-l stabilizeze trei-patru poliţişti, să vină acasă peste el, să-i pună cătuşele, să-l ducă la penitenciar, îşi făcea pedeapsa pentru conducere fără permis şi alcool sau ce a a facut el. A avut două accidente, dar nu a avut victime niciodată. Trebuia să se întâmple cu totul altceva, decât să se ajungă la împuşcarea unui om în cap”, a declarat Daniel Năstase, naşul victimei. 

Naşul victimei: ”Nu omori un om pentru asta!”


Mai mulţi localnici din Valea Târgului povestesc că l-au observat pe Adrian Munteanu înainte de a pleca spre Vaslui. A mers la un bar din sat, unde ar fi consumat o bere. Oamenii admit că bărbatul greşea grav pentru că obişnuia să consume alcool înainte de a se urca la volan, însă apreciază că locul consăteanului lor ar fi trebuit să fie în închisoare şi nu în mormânt.

”Cum de i s-a descărcat pistolul chiar în cap?”


”Eu nu ştiu cum s-a descărcat arma domnului poliţist, de s-a descărcat direct în cap. Putea să-l someze, putea să-i tragă la un picior, la o mână. Un poliţist adevărat, că e de la Rutieră sau orice alt poliţist, nu poate face aşa ceva. Poţi să faci orice unui om, dar nu îi iei viaţa”, a declarat Voicu Chiaburu, un prieten al victimei.

Unchiul: Era băiat cuminte, dar nu se putea abţine de la pahar

Tragedia din familia victimei este cu atât mai mare cu cât în urmă cu 11 ani, fratele mai mare şi-a pus capăt zilelor după ce ar fi comis o serie de infracţiuni rutiere. Atunci, fratele mai mare al lui Adrian Munteanu ar fi clacat psihic şi pe fondul divorţului dintre părinţi.

Unchiul tânărului împuşcat: ”Tinerii din ziua de azi, în special cei din zona noastră a Moldovei, nu se pot abţine de la pahar”

”Alcoolul ăsta care face ravagii între tineri, neascultarea, teribilismul. El (victima n.r.) era căsătorit, avea o fetiţă de trei ani. Era un băiat cuminte, în sensul că era un om normal din toate punctele de vedere. Dar cum sunt tinerii din ziua de azi, în special cei din zona noastră a Moldovei, nu putea să se abţină de la pahar, nu se putea abţine de la lucrul asta de a fi teribilist. Nu ştiu evenimentul cum a avut loc. Eu am lucrat 30 de ani în armata română, ştiu ce înseamnă armament, muniţie. Se poate întâmpla (un accident n.r.) dacă arma a fost încărcată şi neasigurată, la o învălmăşeală. Dacă este cum se spune, că el s-a opus arestării, asta vor decide organele de anchetă. Noi avem suferinţa că trebuie să îl ducem pe ultimul drum”, a declarat Emil Barnea, unchiul victimei.

Agentul Mihai Vizitiu a fost suspendat din funcţie împotriva sa fiind pusă în mişcare acţiunea penală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis dosar penal pentru omor, încadrarea exactă a faptei urmând a se stabili după efectuarea expertizelor dispuse.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite