VIDEO Patronul care l-a ucis pe copilul de 14 ani, după ce şi-a găsit magazinul incendiat: „I-am dat la Poliţie, dar nu se întâmplă nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mîcnea a fost arestat preventiv
Dan Mîcnea a fost arestat preventiv

Bărbatul de 39 de ani din judeţul Vaslui care a ucis un băiat de 14 ani, pe care îl bănuia că i-a incendiat magazinul, a realizat un filmuleţ în care vorbeşte despre pagube dar şi despre suspecţii care ”i-au pus foc”

La zece zile după ce un incendiu i-a distrus magazinul care il avea avea în acelaşi imobil în care locuia, Dan Mîcnea, bărbatul de 39 de ani, a realizat un filmuleţ pentru a prezenta pagubele produse în urma incendiului. Înregistrarea video, care durează aproape patru minute, a fost urcată pe contul său de Facebook încă din data de 6 decembrie 2019, cu mesajul ”Rog autorităţile care ne pot ajuta în soluţionarea acestui caz!”.

În înregistrare bărbatul vorbeşte despre pierderile suferite în urma incendiului dar şi despre suspecţi. Potrivit acestuia, trei persoane i-ar fi incendiat magazinul după ce i l-au spart şi au furat banii şi câteva zeci de pachete de ţigări. În înregistrare, Mîcnea nu face nicio referire la minorul pe care l-a ucis pe 23 februarie. El vorbeşte de trei suspecţi care ar fi venit la magazin cu o maşină, ce ar fi fost surprinsă de camerele de supraveghere ale şcolii din sat. Trei persoane ar fi participat la spargere, susţine bărbatul, iar dintre acestea una şi-a recunoscut faptele.


„Aici e camera în care a fost magazinul. A ars tot. Primul indiciu care m-a dus cu gândul, după ce am scos totul de aici, a fost că a fost cineva. Pentru că nu am găsit ţigări arse şi banii, de nicio culoare. Dar am găsit portofelul în apă pe jos, permisul neveste-mii, buletinul.Şi rămăşiţe din tot ce am avut eu aici. Rămăşiţe de ţigări şi bani nu au rămas. Pachetele de ţigări au fost aici pe raft şi aici jos două cartoane (două cartuşe de ţigări n.r.). O cutie cu lenor, clorul, au rămas, dar ţigările nu au rămas. Aici sunt actele care au fost în magazin, toate arse. 

Lângă această camere mai există două camere, în care dormeau doi oameni, printre care o femeie operată care nu putea să se deplaseze, să fugă, să meargă, să se salveze, care puteau fi arşi de vii. Deci erau condamnaţi să moară din cauză că ăştia au spart aici şi au recunoscut. I-am dat la Poliţie, dar văd că de ceva timp nu se întâmplă nimic. Treaba (incendiul n.r.) s-o întâmplat în seara de 26 noiembrie. La ora 12.35 ne-a sunat soacra că arde tot. La 12 şi 17 minute se văd pe camerele de la şcoală cum cineva trece cu maşina doar cu o poziţie. Este acela care nu vrea să recunoască că a dat foc, unul dintre cei care nu vrea să recunoască. Unul o recunoscut că da şi el a fost. Deci puteau să ardă oameni de vii aici”, afirmă Dan Mîcnea pe înregistrarea video postată pe Facebook.

Ancheta vizând incendiul, ”în lucru”

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în urma incendiului din 26 noiembrie, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere. Minorul de 14 ani şi alte două persoane adulte aveau calitate de suspect în acest caz care se află încă în cercetare la Secţia 4 Poliţie Rurală Huşi.

Astăzi, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis arestarea preventivă a bărbatului de 39 de ani (foto jos), sub acuzaţia de omor calificat. În faţa anchetatorilor, bărbatul a afirmat că că regretă fapta, însă fără a fi convingător. De altfel, la ieşirea din sediul Parchetului, a declarat jurnaliştilor ”Lor le-a păsat că mi-a dat mie foc?”. 

criminal micnea dan

Crima comisă de afaceristul vasluian a împărţit opinia publică în două tabere: unii care condamnă criminalul pentru cruzimea de care a dat dovadă, alţii în schimb care îi găsesc circumstanţe atenuante, în sensul că ”şi-a făcut dreptate, pentru că Poliţia nu i-a rezolvat cazul”.

În satul Guşiţei, autorul crimei este unul dintre cei mai înstăriţi oameni din sat. La rândul lor, bunicii băiatului de 14 ani, sunt familie respectată în sat, au o fermă cu aproape 1.000 de animale.

 Sebi era crescut de bunici din anul 2016. Părinţii lui au divorţat pe când avea 2 ani şi au plecat amândoi în străinătate. Mama şi-a luat fiul în Cipru, însă băiatul nu a reuşit să se acomodeze, aşa că s-a întors în sat, rămânând în grija bunicilor.

sebi gaita

La întoarcerea în ţară, a refuzat să mai meargă la şcoală. Bunicii, i-au acceptat decizia, spunând că ”măcar să fie gospodar, dacă nu vrea carte”. Muncea la ferma bunicilor, care au peste 800 de oi, suprafeţe de pământ, tractor.

De trei luni, patronul îl urmărea cu maşina în fiecare zi pe băiat  

Rămas fără supravegherea mamei, aflat la o vârstă a vulnerabilităţilor, băiatul a intrat în anturaje dubioase, iar bunicii nu au mai reuşit să îl ţină sub control. Sperau că va fi doar o perioadă specifică adolescenţilor rebeli, dar că nepotul se va redresa. 

Astăzi, bunicii şi-au luat nepotul în sicriu de la morga spitalului din Vaslui. Printre lacrimi, aceştia au spus că bărbatul de 39 de ani nu ar fi trebuit să le omoare nepotul, să-şi facă singur dreptate. Bunica a povestit că de trei luni, autorul crimei îl căuta în fiecare seară pe nepot cu maşina pe uliţele din sat. Nu s-au gândit însă că ar putea recurge la un asemenea gest. Bunicii se aşteptau ca nepotul lor să plătească pentru nesăbuinţele sale, însă nu cu viaţa. Mama băiatului, însărcinată în şase luni, s-a întors în România, însă a ajuns în spital în urma şocului suferit.

Sebi a fost ucis în după amiaza de 23 februarie, cu peste 100 de lovituri, ala cum singur a recunoscut criminalul. A povestit anchetatorilor cum l-a pus pe băiat să-i reconstituie faptele din noaptea incendiului, dar că a simţit că acest îl minte. Atunci şi-a ieşit din minţi şi a început să-l lovească cu un lemn din ppădure. L-a abandonat într-o baltă de sânge, dar s-a reîntors la locul faptei seara. Cadavrul băiatului l-a transportat pe o bicicletă într-o râpă de aproape 40 de metri adâncime, la 15 kilometri de sat. 

Autorul şi-a recunoscut crima după ce a picat testarea poligraf. El a încercat să ascundă urmele, incendiind pătura cu care a înfăşurat cadavrul şi aruncând bicicleta victimei într-un canal de colectare a apei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite