VIDEO Explozia unui cazan cu ţuică într-o gospodărie din Bârlad. Pensionarul de 70 de ani: "A sărit până în tavan"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pensionar de 70 de ani şi-a văzut moartea cu ochii după ce a explodat cazanul cu ţuică şi a încercat să-şi salveze de la incendiu gospodăria

Explozia a avut loc marţi dimineaţă, 1 septembrie, în jurul orei 10.00. Evenimentul a avut loc într-o gospodărie din cartierul Podeni din Bârlad, pe strada Al. Vlahuţă şi a creat panică în rândul vecinilor. Tot ei au fost cei care au sunat la 112 speriaţi de bubuitură.

La faţa locului s-au deplasat câte un echipaj de Poliţie şi de Pompieri, precum şi ehipaje de la furnizorii de energie electrică şi de gaz.

Explozia a avut loc în curtea unui pensionar care făcea ţuică, cazanul fiind amplasat într-o anexă a gospodăriei. În urma exploziei capacul cazanului a fost aruncat şi flacăra a aprins acoperişul magaziei. Flacăra deschisă şi aburul de alcool a dus la propagarea unui incendiu ce risca să se extindă şi la contrucţiile învecinate.

Gheorghe Filip, proprietarul, nu a stat pe gânduri şi a acţionat pentru stingerea focului. Sprâncenele şi bretonul i-au fost puţin arse. Cert e că nu ar fi reuşit să izoleze focul fără ajutorul pompierilor. "Ce să fac, m-am băgat să sting focul. A sărit cazanul până în tavan", a explicat pensionarul.

"Au ars aproximativ 2 mp de acoperiş de la o magazie şi doi baloţi de paie aflaţi lângă anexă. Cauza incendiului a fost degajarea de aburi inflamabili şi a unei flăcări deschise", a precizat Ciprian Silav, responsabil mass-media în cadrul ISU Vaslui.

Nu au fost victime umane, iar proprietarul cazanului a suferit arsuri uşoare la nivelul feţei.

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite